Antena 3 CNN Actualitate Umilinţele persoanelor cu handicap din România

Umilinţele persoanelor cu handicap din România

Umilinţele persoanelor cu handicap din România
16 Mai 2007   •   08:40

Un bărbat fără un picior trebuie să demonstreze de la an la an că nu-l mai are. Un altul pe moarte, trebuie să străbată zeci de kilometri ca să apară în faţa unei comisii, asta deşi medicii ar trebui să meargă la el. Acestea sunt "beneficiile" persoanelor cu handicap din România atunci când autorităţile citesc legea fără milă.

Persoanele cu dizabilităţi străbat zeci de kilometri şi petrec ore întregi aşteptând să le fie evaluat handicapul. Deşi unii dintre ei au adeverinţe medicale pe care scrie nedeplasabil, legea îi obligă să se prezinte în faţa comisiei, pentru că membrii acesteia nu se pot deplasa la domiciliul tuturor pacienţilor.

Bătrânii se prezintă în faţa autorităţilor şi îşi aşteaptă rândul cuminţi. Vor doar câţiva lei care să le asigure un trai şi aşa chinuit de soartă. Indemnizaţia lor pe care o obţin greu este de până în două sute de lei! Unii nu se mai pot încadra în muncă.

La direcţia din Călăraşi nu există rampe pentru paraplegici, iar la etajul întâi, pe o uşă, scrie parcă în batjocoră: nevăzători! Iar într-un colţ un mesaj te îndeamnă să înţelegi.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close