Antena 3 CNN Actualitate Ultima conversație a teroriștilor care au comis atentatul din Bruxelles

Ultima conversație a teroriștilor care au comis atentatul din Bruxelles

ate.jpg
24 Mar 2016   •   11:04

Şoferul taxiului care i-a dus marţi pe cei trei terorişti din cartierul Schaerbeek până la aeroportul Zaventem a declarat că doar unul dintre ei, cel care purta pălărie şi o jachetă de culoare deschisă, a discutat cu el, îndreptând conversaţia către americani şi exprimându-şi furia faţă de Statele Unite ale Americii, scrie în ediţia sa de joi cotidianul belgian La Derniere Heure, potrivit Agerpres.

Bărbatul cu pălărie şi jachetă, căutat de poliţie şi care nu s-a aruncat în aer pe aeroport, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de SUA, menţionând în cursul conversaţiei exemple de acţiuni americane ce nu pot fi trecute cu vederea. Un subiect de discuţie extrem de interesant în acest caz în condiţiile în care se ştie că mai mulţi americani au fost afectaţi în atacul de pe aeroportul din Bruxelles, în care 11 persoane şi-au pierdut viaţa, notează sursa citată.

Imediat după ce bărbaţii s-au urcat în maşină, taximetristul a simţit un miros ciudat în vehicul. Un miros de amoniac, a spus el. El şi-a amintit totodată că în timpul călătoriei cei doi bărbaţi în negru nu au vorbit aproape deloc.

La sosirea la aeroport, şoferul de taxi a fost de asemenea intrigat de un alt element: el ar fi văzut pete albe pe valizele celor trei bărbaţi. Bărbatul s-a întors la maşină şi a preluat un alt client. În cursul acestei noi călătorii el a auzit vorbindu-se despre exploziile de pe aeroportul Zaventem şi a făcut imediat legătura cu cei trei clienţi pe care i-a avut înainte. Şoferul şi-a dus noul client la adresa cerută şi apoi s-a îndreptat către cel mai apropiat comisariat de poliţie.

Taximetristul le-a oferit informaţii valoroase anchetatorilor, inclusiv adresa de la Schaerbeek de unde i-a luat pe cei trei bărbaţi, precum şi numărul valizelor cu care aceştia au plecat. În plus faţă de valizele în care se aflau cele două bombe care au explodat în cursul dimineţii, poliţiştii au putut localiza o a treia bombă pe aeroport după atentat, notează cotidianul belgian.

×
Subiecte în articol: imigranti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close