Antena 3 CNN Actualitate Uioreanu: Băsescu şi Boc, ?doctorii Mengele ai României?. Operaţia a reuşit, pacientul, decedat

Uioreanu: Băsescu şi Boc, ?doctorii Mengele ai României?. Operaţia a reuşit, pacientul, decedat

Uioreanu: Băsescu şi Boc, ?doctorii Mengele ai României?. Operaţia a reuşit, pacientul, decedat
27 Mai 2010   •   14:27

Preşedintele Traian Băsescu şi pe premierul Emil Boc sunt "doctorii Mengele ai României", care ar trebui să îşi recunoască "nepriceperea şi incompetenţa" şi să cedeze puterea celor care se pricep, a declarat joi deputatul PNL Horea Uioreanu.
Potrivit parlamentarului liberal, ultimele două zile au adus în prim planul politicii româneşti doi "doctori", Traian Băsescu şi Emil Boc, care au vorbit despre "cancerul din bugetul de stat", reprezentat de bugetari, pensionari, şomeri, mamele cu copii mai mici de doi ani, respectiv despre "soluţia sănătoasă", reprezentată de reducerea cheltuielilor bugetare decisă de Guvern.
"Este momentul ca cei doctori să îşi recunoască nepriceperea şi incompetenţa şi să cedeze puterea unora care se pricep. Şi asta cât mai repede, înainte de a constata că pensionarii nu mai primesc bani de la copii, pentru că aceştia nu mai au un loc de muncă. Înainte de a fi în situaţia doctorilor care le spun rudelor, în cazul acesta FMI şi UE, că operaţia a reuşit, dar pacientul a decedat. Nu cred că vreţi să rămâneţi în istorie ca doctorii Mengele ai României", susţine Uioreanu.
Uioreanu critică faptul că profesorii, medicii, poliţiştii, magistraţii, armata au fost prezentanţi ca "o celulă a tumorii maligne nominalizată de preşedinte ca fiind răul suprem".
"După preşedinte a venit şi premierul Emil Boc să ne informeze că reducerea cheltuielilor bugetare decisa de Guvern reprezintă Ťsoluţia sănătoasăť. Prin sacrificarea veniturilor a nouă milioane de români, premierul va pune pe picioare ceea ce cu trudă şi maximă incompetenţă a pus pe butuci în ultimul an şi jumătate economia. În opinia sa, faptul că pe spinarea bugetarilor, pensionarilor şi şomerilor va reuşi să achite datoriile statutului către firme, de un miliard de euro, este o mare victorie şi va determina o adevărată relansare economică", mai afirmă Uioreanu.
Horea Uioreanu subliniază că "cei doi doctori ai ţării nu au scos un cuvânt despre reconversia profesională a şomerilor în plată şi a celor viitori, niciun cuvânt despre şomerii trecuţi de 40 de ani, cu rate la bancă, fără capital pentru a porni o afacere şi cu şanse mici de a-şi găsi un loc de muncă".
"Nu au scos nicio vorbă despre românii, bugetari, pensionari, şomeri, angajaţi în sistemul privat, care au ca numitor comun încălzirea în sistem centralizat şi care vor trebui să suporte la iarnă preţul integral al energiei termice, aproape triplu comparativ cu iernile trecute. Nicio vorbă despre măsuri reale de stimulare a sectorului economic, a potenţialilor investitori. Ambii doctori au afirmat, însă, că depindem de evoluţia economiei mondiale", arată Uioreanu, amintind că aceeaşi ?doctori? au fost cei care în urmă cu un an şi jumătate dădeau asigurări că această criză economică mondială nu va afecta prea tare România şi că salariile şi pensiile nu vor avea de suferit.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close