Patru oameni, printre care şi un copil, au fost salvaţi în ultimul moment în staţiunea Jupiter, după ce au intrat în mare în timp ce era arborat steagul roșu. Salvamarii avertizează că pericolele s-au înmulţit. Pe lângă curenţii foarte puternici, au apărut şi acele gropi în relieful subacvatic, după lucrările de dragare a nisipului, necesare pentru mărirea plajelor. De la începutul sezonului până acum şapte oameni au murit înecaţi pe litoral.
Turiştii care ajung pe litoral ignoră de multe ori steagul roşu arborat şi aleg astfel să pună mai mult preţ pe o baie în mare decât pe propria viaţă. Patru oameni, printre care şi un copil, au fost salvaţi la limită în staţiunea Jupiter, după ce au fost traşi în larg de curenţi.
Norocul celor patru turişti traşi în larg de curenţii marini a fost că salvamarii au intervenit la timp şi au reuşit să îi salveze. În urma evenimentului, o femeie a fost transportată la spital.
Salvamar: „Femeia în stare gravă avea puls în momentul în care au venit medicii. Momentan nu cunoaștem starea ei, dar probabil este una stabilă. Nu a avut nevoie de resuscitări, însă se află în stare foarte gravă.”
Turiștii ignoră steagul roșu
Salvamarii spun că turiştii care ajung pe litoral ignoră de multe ori steagul roşu arborat.
Valentin Ivan, șef sector: „Turiștii trebuie să aibă în vedere că pericolul tot există. Să nu se aventureze foarte tare în larg și să ne asculte, în primul rând pe noi, când le dăm sfaturi, pentru că le dorim binele, nu răul.”
Turistă: „Când văd că este marea foarte agitată nici nu îndrăznesc să merg mai departe.”
Turist: „Nu sunt chiar un foarte bun înotător, de aceea le recomand și tuturor care sunt pe plajă să nu depășească apa care le trece de buric, că e de ajuns acum, cu vremea asta.”
Turist: „Apa te trage în larg, deci cel mai bine maximum cinci, zece metri, cât se poate, că e apa mică, în rest să se stea aici.”
De la începutul sezonului estival şapte oameni au murit înecaţi în Marea Neagră.