Antena 3 CNN Actualitate Turişti salvaţi din Piatra Craiului, după un apel de urgenţă venit din Israel

Turişti salvaţi din Piatra Craiului, după un apel de urgenţă venit din Israel

Turişti salvaţi din Piatra Craiului, după un apel de urgenţă venit din Israel
09 Aug 2009   •   09:43

Trei turişti străini rătăciţi în munţii din România au fost salvaţi de un telefon dat din Israel qautorităţilor braşovene. Tinerii nu cunoşteau numărul de urgenţă din România aşa că unul dintre ei a sunat la tatăl său în Israel. Acesta la rândul lui a cerut ajutorul salvamontiştilor români. După o acţiune de şapte ore in Piatra Craiului, cei trei tineri au fost aduşi în siguranţă la baza muntelui.

Cei trei turişti s-au pierdut pe un traseu în Piatra Craiului. Apelul a venit de la tatăl lor, din Israel. Cei trei tineri rămăseseră izolaţi într-o zonă cu pereţi de stâncă. Au respirat uşuraţi doar când s-au văzut aduşi la baza muntelui. ?Zona în care se aflau este o zonă foarte abruptă, cu multe săritori, apoi condiţia lor fizică, pregătirea lor fizică, echipamentul şi bagajul pe care l-au avut au făcut misiunea să fie foarte dificilă?, a explicat Ioan Pivoda, şeful echipei Salvamont din Zărneşti.

Turiştii au fost localizati în zona Padina Calului, o zonă extrem de periculoasă, chiar şi pentru profesionişti. Au fost coborâţi însă în siguranţă cu ajutorul corzilor. Abia după miezul nopţii, turiştii au ajuns la hotelul unde erau cazaţi.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close