Antena 3 CNN Actualitate Turistă din SUA ucisă de un urs în Bucegi

Turistă din SUA ucisă de un urs în Bucegi

Turistă din SUA ucisă de un urs în Bucegi
24 Iun 2007   •   20:47

O turistă americană, aflată în România în luna de miere, a murit noaptea trecută şi o alta a suferit mai multe răni uşoare, după ce au fost atacate de un urs, în masivul Bucegi. Pe Valea Ciobanului, animalul a atacat grupul de turişti din care făceau parte cele două femei. Aceştia coborau de la cabana Babele, spre cabana Caraiman. După atacul asupra turiştilor, ursul a ajuns în zona de camping, unde a mai atacat trei corturi.

Autorităţile susţin, de altfel, că ar trebui interzisă camparea în zonă. Cei de la asociaţiile din domeniul protecţiei mediului spun că urşii agresivi trebuie mutaţi din zonele turistice. Pentru asta, însă, e nevoie de acordul ministerului Mediului. Atacul nu este primul incident de acest fel.

28 martie 2004. Un tânăr din Zărneşti a ajuns la spital în stare critică, după ce a fost atacat de un urs. În toamna aceluiaşi an doi omeni au fost sfârtecaţi de un urs, iar alţi nouă au scăpat cu răni cumplite din ghearele animalului. După analize s-a constatat că animalul era turbat.
În decembrie 2004, un cioban din comuna buzoiană Mânzăleşti a avut parte de-un sfârşit tragic. Bătrânul de 80 de ani a fost sfârtecat de un urs. Localnicii au fost îngroziţi de ce i s-a întâmplat consăteanului lor şi mult timp le-a fost frică să mai iasă din case după lasarea serii.

10 august 2005. Un bărbat din comuna argeşeană Berevoieşti a fost desfigurat de un urs chiar pe câmpul din apropierea satului. Acesta nu s-a putut apăra şi a rămas, câteva ore, întins la pământ şi plin de sânge.
17 octombrie 2005. Patru muncitori care executau lucrări de reparaţii la o conductă între staţiunile Sinaia şi Buşteni au fost atacaţi de un urs. Animalul i-a rănit pe cei patru muncitori, unul dintre ei fiind transportat de urgenţă la Spitalul din Sinaia. Ceilalţi trei au suferit răni uşoare.

16 iunie 2006. Un copil a fost atacat de un urs în judeţul Braşov. Animalul a fost împuşcat de vânători. Două săptămâni mai târziu un alt locuitor al Braşovului a fost atacat de un urs. În vara anului trecut s-au înregistrat mai multe atacuri asupra oamenilor, însă nici unul mortal.
Pe 13 septembrie 2006, un bătrân din judeţul Mureş a fost atacat şi rănit de un urs. După o lungă operaţie, medicii au reuşit să-i reconstruiască, parţial, faţa sfâşiată.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close