Antena 3 CNN Actualitate Mărturia unui turist care a scăpat cu viaţa după atacul unui urs pe Jepii Mari: „Jandarmeria Montană a fost deranjată că am sunat la 112"

Mărturia unui turist care a scăpat cu viaţa după atacul unui urs pe Jepii Mari: „Jandarmeria Montană a fost deranjată că am sunat la 112"

urs traseu montan
Incidentul a avut loc pe un traseu montan intens circulat din Jepii Mari, Bucegi Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2024   •   20:52

Adrian Dobre, un turist care în urmă cu câteva zile s-a întâlnit cu un urs pe traseul montan Jepii Mari, a povestit, la Antena 3 CNN, cum a reușit să scape cu viaţă după ce Jandarmeria Montană i-a făcut observație că "nu este normal să sune la 112 pentru a anunța că este un urs în pădure".

Tânărul, care se afla într-o drumeție, alături de alte cinci persoane, a declarat că a rămas uimit de răspunsul Jandarmeriei care l-a informat că este pasibil şi de amendă dacă sună degeaba la 112. 

"Într-adevăr, în urmă cu 10 zile am avut o întâmplare cu ursul pe Jepii Mari, care este un traseu adiacent. Pe scurt, eram într-un grup de cinci persoane.

Urcam pe Jepii Mici către platoul Babele, spre Piatra Arsă, când am întâlnit un urs, undeva la 150-200 de metri în fața noastră, deasupra în potecă. În momentul în care ursul ne-a văzut, s-a uitat la noi foarte ciudat, a ciulit urechile și a luat-o la fugă spre noi.

În momentul acela noi ne-am panicat și am luat-o și noi la la fugă. Ne-a urmărit cam în jur de un kilometru şi s-a apropiat în timp foarte scurt de noi. Când a ajuns undeva la vreo 10 metri de noi, eu aveam spray pentru urs la mine și în momentul când s-a apropiat i-am dat un jet de spray. Nu l-a atins foarte bine, dar a fost suficient cât să se oprească un pic pe loc, să stea câteva secunde. După aia iar ne-a atacat a doua oară, iar i-am dat cu spray.

Abia a treia oară am reușit să-l pulverizez mai bine, moment în care noi am putut să ne ferim peste o mică stâncă în ipotecă și să punem ceva distanță să nu ne mai vadă.

Imediat cum nu l-am mai văzut în spatele nostru, am sunat la 112 şi mi s-a făcut legătura la Jandarmeria Montană, la intrarea în traseu, unde începe și traseul către Cascada Urlătoarea, un traseu foarte circulat de altfel.

Am fost puțin, să zic așa, surprins neplăcut de atitudinea domnilor, prin simplul fapt că ne-a spus că nu e normal să sunăm la 112 ca să anunțăm că este un urs în pădure și s-a vehiculat ideea că ne trebuia o amendă, că sunăm degeaba la 112.

Erau un pic nemulțumiți că am sunat la 112 să anunțăm că este ursul în pădure. Ne-a marcat un pic, dar ne-am dat seama după câteva minute că nu putem să le schimbăm punctul de vedere și am plecat mai departe", a spus Adrian Dobre, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: turist rănit Jepii Mici Bucegi atac urs
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close