Antena 3 CNN Actualitate Tun de cel puţin 23 de milioane de euro al mafiei imobiliare la Compania de Autostrăzi

Tun de cel puţin 23 de milioane de euro al mafiei imobiliare la Compania de Autostrăzi

Tun de cel puţin 23 de milioane de euro al mafiei imobiliare la Compania de Autostrăzi
01 Aug 2008   •   11:14

Deşi statul deţine, pe malul canalului Dunăre - Marea Neagră, tot terenul necesar realizării tronsonului de autostradă Cernavodă - Constanţa, a fost ales un alt traseu. Acesta presupune exproprieri semnificative, care vor costa circa 23 de milioane de euro. Dezvăluirile apar în ediţia de vineri, a cotidianului „Gândul”.

Soluţia construirii autostrăzii pe terenul deţinut de stat a fost propusă, în cadrul unei şedinţe "cu scântei", desfăşurate în octombrie anul trecut, sub conducerea directorului de la acea vreme, Mihai Grecu.

Propunerea, însă, a provocat un val de proteste şi obiecţii, iar autorul a fost redus la tăcere, au declarat pentru „Gândul” surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Motivul? Mai mulţi "băieţi deştepţi" cumpăraseră deja, înaintea şedinţei respective, suprafeţe întinse de teren în zona care a fost până la urmă aleasă pentru autostradă, susţin aceleaşi surse.

Din acel moment, varianta construirii autostrăzii pe terenurile statului a căzut, iar proiectul s-a împotmolit în procedurile greoaie de expropriere. Acestea vor costa statul român circa 23 de milioane de euro.

Suma ar putea creşte semnificativ, în măsura în care sunt identificaţi toţi proprietarii loturilor de teren, iar aceştia îşi formulează pretenţiile. Actualul director general al CNADNR, Dorin Debucean, care, la vremea sedinţei respective era director general adjunct pentru proiecte şi răspundea direct de noua autostradă a declarat, însă, pentru Gândul că propunerea a căzut în momentul în care atât inginerii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au formulat obiecţii legate de siguranţa construcţiilor.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close