Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, după secretizarea arhivei SIPA, că mai sunt alte două rapoarte în acest sens, unul dintre ele având caracter secret de stat şi este nevoie ca Guvernul să adopte o Hotărâre.
„Toate cele 22 de vizite nu sunt 22, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt 22, pe baza ordinelor pe care le-am trecut acolo şi datele. Sunt mult mai multe vizite, sunt şi două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza, cele două din care veţi afla mai multe informaţii şi sigur, mai multe vizite”, a afirmat ministrul de la Justiție.
Tudorel Toader a mai spus că unul dintre rapoarte are caracter secret de stat, fiind astfel necesar să se emită o Hotărâre de Guvern.
„Vreau să le văd regimul, unul are caracter de secret de stat. Secretele de stat nu intră în competenţa ministrului de a le desecretiza, ci trebuie iniţiată o HG. Vom iniţia o Hotărâre, va fi adoptată probabil de Guvern, vom desecretiza şi vom publica în maniera pe care deja o ştiţi”, a completat ministrul.
Cel de-al doilea raport este întocmit în mandatul lui Cătălin Predoiu, conţine informaţii despre modul în care a fost folosită această arhivă şi cum ar fi ajuns documente extrem de importante la Monica Macovei.
Ministrul Justiţiei, despre arhiva SIPA: Nu sunt 22 de vizite, ci mult mai multe
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus joi, după desecretizarea arhivei SIPA, că nu este vorba despre 22 de vizite în arhivă în perioada 2007-2013, ci mai multe.
"Nu sunt 22 de vizite, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt cele făcute pe baza ordinelor. Sigur sunt mult mai multe vizite. Sunt şi două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar pe care le vom desecretiza. Veţi afla mai multe informaţii despre mai multe vizite. În primul rând vreau să le văd regimul. Unul are caracter de secret de stat, nu întră în competenţa ministrului de a le desecretiza, ci trebuie iniţiată o hotărâre de guvern. Vom iniţia şi vom desecretiza", a declarat, joi, ministrul Justiției, Tudorel Toader.
După desfiinţarea arhivei SIPA, un număr de 22 de „vizite” au fost consemnate în 22 procese-verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spaţiilor în care a fost depozitată arhiva”, potrivit Ministerului Justiţiei, s-a auzit inițial.
Citiți și Robert Cazanciuc, despre ofițerul SRI din arhiva SIPA: A intrat să schimbe un bec