Antena 3 CNN Actualitate Tudor Popa a fost eliberat după 15 ani

Tudor Popa a fost eliberat după 15 ani

Tudor Popa a fost eliberat după 15 ani
04 Iun 2007   •   07:41
Tudor Popa, ultimul deţinut din grupul Ilaşcu şi, totodată, ultimul deţinut politic al Europei a fost eliberat. După 15 ani de detenţie şi tortură, Tudor Popa a fost escortat la punctul de trecere a frontierei Dubăsari, unde a vorbit cu jurnaliştii. Tudor Popa a declarat pentru Antena 3 că se simte foarte bine, nu are nevoie de spitalizare şi va merge direct acasă la sora sa, la Chişinău. Potrivit spuselor sale, singura oficialitate care l-a contactat a fost ambasadorul României, care i-a transmis sprijinul ţării noastre.

Penultimul eliberat, Andrei Ivanţoc, a fost dus sâmbătă la Chişinău, după o revenire plină de evenimente neprevăzute. El a fost transportat la graniţă cu o dubă. Odată ajuns la punctul de trecere Tighina, Ivanţoc a făcut un gest neaşteptat: le-a întors spatele celor care îl aşteptau dincolo de graniţă şi a rupt-o la fugă în direcţia teritoriului transnistrean.

A fost urmărit, prins, pus la pământ şi bătut de grănicerii nistreni. Andrei Ivanţoc ar fi refuzat să părăsească teritoriul transnistrean, spunând că nu vrea să fie deportat din casa lui natală.

A fost până la urmă urcat cu forţa într-o maşină care l-a transportat până la Chişinău. Potrivit preşedintelui APADOR CH Moldova, Ştefan Urâtu, Ivanţoc a mers la spital, plin de contuzii pe tot trupul.

EXCLUSIV ANTENA 3 - Tudor Popa: mă voi duce direct acasă, la Chişinău - {a}popa{/a}
Ilie Ilaşcu: Popa nu este eliberat, el iese după 15 ani de detenţie ilegală - {a}ilascu{/a}

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close