Antena 3 CNN Actualitate Dr. Tudor Ciuhodaru, despre nașterea asistată prin apel video de medici din cauza vremii: "Ne-am întors în timp! Nu faceți așa ceva acasă!"

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre nașterea asistată prin apel video de medici din cauza vremii: "Ne-am întors în timp! Nu faceți așa ceva acasă!"

Intervenţie dramatică în Botoşani! O femeie care trebuia să nască a fost asistată prin apel video de salvatorii ISU, după ce a rămas blocată în casă din cauza zăpezilor. Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, la Antena 3 CNN, despre acest caz.

de Mia Lungu    |    06 Apr 2023   •   10:05

Din cauză că multe drumuri din Botoșani sunt pur şi simplu blocate de nămeţi, salvatorii au fost nevoiţi să asiste, joi, prin apel video, o femeie care năştea.

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre riscurile unei nașteri acasă.

"Ne-am întors în timp și parcă rămânem blocați în spațiu. Este incredibil că nu există acel sistem de monitorizare a gravidelor care, în condiții de temperaturi extreme sau condiții meteo nefavorabile, să facă transportul acestora dinainte.

Citește și: O femeie a născut acasă, cu medicii prin apel video, din cauza drumurilor închise, în Botoșani! Județul este sub cod roșu de ninsori și viscol

Prevenția este cea mai importantă și când este vorba de nașteri. Să ajungă mai aproape de o unitate spitalicească, să știe care este data probabilă a nașterii și să rezolve corect astfel de situații.

Aici este o situație care s-a rezolvat favorabil, dar suntem țara care are cea mai mare rată de mortalitate maternă. Am înțeles că erau două doamne care mai asistaseră la naștere și au știut să facă, prin monitorizare și indicațiile medicale, tot ceea ce trebuie în astfel de situații.

Nu faceți așa ceva acasă, este bine să o faceți într-un spital. Lucrurile acestea ar trebui să fie făcute conform medicinei de secol 21, dar ne-am întors în timp.", a spus medicul, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: dr. Tudor Ciuhodaru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close