Secţia pentru procurori a decis şi ea efectuarea unor controale atât la DIICOT, cât şi la structurile teritoriale DNA. ?Eu cred că ar fi foarte important ca la următoarele controale să ţinem cont de ceea ce am învăţat din experienţa acestui control. (...) Eu cred că ceea ce s-a făcut la secţia a II-a reprezintă într-adevăr un control de fond al întregii activităţi şi la fel ar fi trebuit procedat şi în privinţa celorlalte secţii?, a spus Chiuariu.
Ministrul Justiţiei a subliniat că ceea ce este cel mai grav este faptul că ?zeci de dosare privind privatizări frauduloase, corupţia în sectorul bancar, spălarea de bani, evaziuni fiscale de milioane de euro stau luni, chiar şi ani de zile în nelucrare?. Tudor Chiuariu a menţionat că secţia pentru procurori a CSM şi-a însuşit Raportul privind activitatea DNA, în ?cvasi-totalitatea lui? şi că cele 12 obiecţii aduse documentului sunt neesenţiale faţă de fondul raportului, care arată deficienţe manageriale grave în ceea ce priveşte secţia a II-a DNA.
?Ineficienţa DNA o vor arăta doar hotărârile judecătoreşti definitive. Ceea ce noi putem spune cu siguranţă este că la secţia a II-a DNA se încalcă legea într-un mod grav şi nu putem privi acest lucru cu nepăsare?, a mai spus ministrul Justiţiei. Întrebat când va fi gata alcătuirea Comisiei speciale de la Cotroceni, Chiuariu a spus că există nişte prevederi legale potrivit cărora, în 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind modificarea legii privind răspunderea ministerială, CSM trebuie să facă propunerile pentru membrii Comisiei.
Controlul de fond la DNA a fost dispus pe 16 mai, când ministrul Tudor Chiuariu a solicitat revocarea din funcţie a procurorului Doru Ţuluş. El a fost efectuat de şapte inspectori CSM, s-a derulat în intervalul iunie-august şi a vizat întreaga activitate a DNA de la 1 ianuarie 2006 şi până în prezent.
Antena3.ro