Antena 3 CNN Actualitate Tudor Chiuariu: reforma în justiţie va continua

Tudor Chiuariu: reforma în justiţie va continua

Tudor Chiuariu: reforma în justiţie va continua
13 Apr 2007   •   21:56

Tudor Chiuariu, noul ministru al Justiţiei, dă asigurări că reforma în justiţie va continua, la fel ca şi lupta împotriva împotriva corupţiei. Invitat la emisiunea ?Ştirea Zilei? la Antena 3, Chiuariu a susţinut ferm că nu se va implica în derularea dosarelor penale, însă va avea întrevederi cu şefii din justiţie pentru a ajunge la o soluţie în acest domeniu. ?Nu trebuie să facem justiţie împotriva cuiva, ci trebuie să avem o discuţie de principiu cu toţi cei implicaţi în procesul de justiţie despre cum văd ei acest demers?.

Ministrul Justiţiei a vorbit şi despre prima şedinţă a Consiliului Suprem al Magistraturii la care a participat. ?Exista o oarecare suspiciune legată de vârsta şi de experienţă mea, dar cred că în cele două ore petrecute acolo am reuşit să spulber această imagine?, este de părere Chiuariu. El susţine că CSM trebuie să fie în continuare garantul justiţiei independente, care să aibă ca principal beneficiar cetăţeanul. Cu toate astea, ministrul a subliniat că nu pot fi lăsaţi la o parte nici magistraţii, un punct cheie în derularea procesului de justiţie.

În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora prezenţa sa în guvern se datorează legăturii dintre Patriciu şi Fenechiu, ministrul a respins orice astfel de acuzaţie, subliniind că au fost puţine ziarele care au dat această informaţie, ziare pe care le-a catalogat drept ?trompete ale preşedintelui?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close