Antena 3 CNN Actualitate Tudor Chiuariu: Daniel Morar minte

Tudor Chiuariu: Daniel Morar minte

Tudor Chiuariu: Daniel Morar minte
08 Mai 2007   •   17:25

Război în justiţie declanşat după ce ministrul Tudor Chiuariu a cerut revocarea din funcţie a unui procuror, şef de secţie de la DNA. Daniel Morar, şeful DNA, a reacţionat imediat declarând public că ministrul Justiţiei l-a sunat şi l-a rugat să îl informeze despre mersul anumitor dosare înainte de a da comunicate despre acestea. Ministrul Chiuariu i-a răspuns la o oră de maximă audienţă că minte. Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a calificat atitudinea şefului DNA, Daniel Morar, drept descalificantă pentru un magistrat. ?Este cel puţin ciudată disperarea lui de a bloca un demers care are ca scop intensificarea luptei împotriva corupţiei?, a susţinut ministrul Justiţiei, într-o declaraţie de presă. ?Ca ministru al Justiţiei i-am cerut lui Daniel Morar doar să ţină instituţia departe de jocurile politice. Dacă susţine altceva, minte?.

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a ieşit astăzi cu declaraţii dure la adresa lui Tudor Chiuariu şi a cererii sale de revocare din funcţie a lui Florin Ţuluş, adjunctul lui Daniel Morar. Cererea de revocare a şefului unei secţii de la DNA făcută peste noapte precum şi declaraţiile lui Daniel Morar, şeful DNA, privind presiunile pe care noul ministru le-a făcut asupra sa dovedesc că ?mesajul premierului Tăriceanu şi a noului ministru al Justiţiei a fost o minciună?, a acuzat Macovei.

Fostul ministru a subliniat că ceea s-a întâmplat azi arată ?că se practică imixtiunea politică în justiţie şi se încearcă oprirea dosarelor unor politiceni?. Macovei explică intervenţia de azi a ministrului Justiţiei prin prisma dosarelor instrumentate de Ţuluş. Secţia condusă de Florian Ţuluş a trimis anul trecut în judecată mai mulţi parlamentari, iar acum are dosarele unor politicieni şi a unor primari liberali.

Macovei: cer demisia lui Chiuariu
Cererea de revocare a fost trimisă azi-noapte la 23.00, ?deci e evident că are lucruri de ascuns Chiuariu?. Monica Macovei a anunţat că cere ca Tudor Chiuariu să-şi retragă cererea şi să-şi dea demisia, iar dacă nu demisionează, aşteaptă să fie revocat din funcţie.

?El şi-a dat arama pe faţă, dovedeşte de ce a fost pus acolo?. Miniştrii trebuie să fie responsabili de oamenii pe care i-au adus, ori în acest context Monica Macovei s-a declarat responsabilă de actele lui Daniel Morar, şeful DNA, şi a lui Florin Ţuluş, şeful secţiei a doua din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie . ?Eu i-am adus şi sunt responsabilă pentru Morar şi Ţuluş, iar Chiuariu pentru ce face azi?, a conchis Macovei.

Tudor Chiuariu a cerut revocarea adjunctului lui Daniel Morar
Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a cerut revocarea din funcţie a şefului secţiei a doua din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Florin Ţuluş. Ministrul îl acuză pe adjunctul lui Daniel Morar de management defectuos şi că este prea puţin dur în lupta împotriva corupţiei. Chiuariu şi-a justificat decizia de revocare din funcţie a lui Florin Ţuluş ca urmare a unei discuţii cu comisarul european Franco Frattini. Florin Ţuluş se află în funcţie de la sfârşitul anului 2005 şi avea în lucru dosare importante.

CSM a amânat dezbaterea cererii lui Chiuariu
Secţia pentru procurori a CSM a amânat dezbaterea cererii ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu, de revocare a şefului secţiei a doua din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Florin Ţuluş, pentru data de 17 mai.

Daniel Morar îl acuză pe Chiuariu de grave imixtiuni în actul de justiţie
Şeful DNA, Daniel Morar, a declarat la sfârşitul discuţiilor de la CSM că ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu l-a sunat şi i-a cerut să-l informeze pe el înainte de a da comunicate privitoare la stadiul anumitor anchete. Mai mult, Chiuariu i-a cerut, spune Morar, să stopeze informarea publică asupra unor dosare ?delicate?. Ministrul Justiţiei nu a nominalizat un anume dosar, precizează şeful DNA, care a adăugat că asemenea ingerinţe în actul de justiţie sunt incalificabile.

Traian Băsescu: s-a pregătit înlăturarea lui Morar şi a lui Kovesi
Şi preşedintele suspendat Traian Băsescu a ieşit astăzi la declaraţii. Băsescu a afirmat că alături de suspendarea sa, scenariul cuprindea şi înlăturarea şefului DNA Daniel Morar şi a procurorului general Codruţa Kovesi. Singurul fapt care a dus la eşecul acestui plan a fost poziţia externă - ?semnalele externe puternice?, spune Traian Băsescu. Preşedintele suspendat acuză existenţa unui scenariu elaborat care a dus la suspendarea sa din funcţie, acelaşi plan incluzând şi înlocuirea ministrului Justiţiei, Monica Macovei, scrie Mediafax.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close