Antena 3 CNN Actualitate Trupul neînsufleţit al lui Antonie Iorgovan a fost depus la Senat

Trupul neînsufleţit al lui Antonie Iorgovan a fost depus la Senat

Trupul neînsufleţit al lui Antonie Iorgovan a fost depus la Senat
05 Oct 2007   •   07:26

Zeci de persoane au trecut vineri pe la catafalcul senatorului Antonie Iorgovan, depus în holul Palatului Parlamentului. Lângă sicriu a fost deschisă o carte de condoleanţe, pentru ca apropiaţii să îşi poată exprima, în scris, ultimele gânduri şi să transmită un ultim omagiu. Liderii politici din toate partidele deplâng dispariţia senatorului PSD, Antonie Iorgovan. Vineri dimineaţă, colegii de partid au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu. Oamenii care l-au cunoscut şi apreciat pe Antonie Iorgovan au venit la Senat, au aprins lumânări şi s-au rugat în faţa sicriului.

Antonie Iorgovan a încetat din viaţă în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui stop cardiac. Trupul său a fost adus joi seară în ţară, de la clinica din Viena unde fusese transferat săptămâna trecută.

"Mi-l amintesc din facultate pentru că a fost profesorul meu. Tot ce pot să spun este că a pornit de jos să-şi depăşească condiţia. Eu cred că va rămâne în istoria dreptului românesc ca un mare profesor şi ca un mare senator", a povestit Norica Nicolai.

Familia şi prietenii sunt alături de senator şi în ultimele clipe. "De ceva vreme toate semnalele din partea medicilor erau negative dar momentul în sine e devastator. Ceva din mine a murit odată cu el", a spus fiul lui Antonie Iorgovan.

Iorgovan, în vârstă de 59 de ani, suferea de mai multă vreme de cancer la pancreas, starea sa agravându-se în ultima perioadă. Decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în rang de cavaler, Antonie Iorgovan va fi înmormântat luni, la Cimitirul Belu din Capitală.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close