Însă toate aceste interceptări telefonice pot fi făcute doar în baza legii siguranţei naţionale. Nu se întâmplă însă întotdeauna aşa cum scrie în lege, lucru demonstrat de un dosar care a plecat de la Parchetul General la Tribunalul Bucuresti spre judecare. Procurorii DIICOT au obţinut un aviz de interceptare telefonică de la instanţă. Mai departe, documentele au fost trimise la SRI, unde s-au facut interceptarile telefonice.
Procurorii au folosit aceste interceptări drept probă în instanţă, însă, în cele din urmă judecătorul a hotărât că înregistrarea convorbirilor telefonice nu a fost legală. Mai mult, in instanta au fost prezentate copii ale acestor inregistrari. "Am constatat ca nu era vorba de un suport original. Inregistrarile se fac cu o aparatura speciala, pe suporturi originale. Ori ceea ce are procurorul in acest caz sunt doar copii, o copie proasta , care nici macar nu a fost transcrisa corespunzator", a declarat avocatul Mariana Ştefan.
Nu este prima dată când o instanţă confirmă că SRI face interceptari ilegale. Mai mult decat atât, se pare că în aceeasi situaţie sunt şi Dan Voiculescu, Dinu Patriciu sau Ovidiu Tender. Şi în cazul acestora, se pare că SRI ar fi interceptat convorbirile telefonice la cererea procurorilor. SRI a refuzat categoric să comenteze ca şi reprezentantii DIICOT, cei care au instrumentat acest caz.
Antena 3