Antena 3 CNN Actualitate Trenul București-Viena se oprește la Budapesta. Care este motivul

Trenul București-Viena se oprește la Budapesta. Care este motivul

mersul trenurilor modificat
CFR a anunţat modificări temporare la circulaţia trenurilor. Sursa foto: Inquam photos /Octav Ganea
de Mihai Paul    |    16 Sep 2024   •   14:20

Inundaţiile care au avut loc în ultima vreme în Austria au perturbat traficul feroviar, astfel că o parte a liniei feroviare dintre Budapesta şi Viena a fost închisă temporar.

Austriecii au comunicat CFR Călători faptul că linia de cale ferată între Hegyeshalom și Viena a fost închisă pentru două zile, traficul fiind prea periculos. Astfel, trenul internațional București-Viena va circula doar luni și marți până la Budapesta, a anunțat luni departamentul de călători al CFR Călători.

Pasagerii afectați își pot recupera banii sau pot solicita prelungirea valabilității biletelor și eliberarea unui nou bilet de loc. 

"În aceste condiții, până la noi informații de la OBB – Austria, trenurile internaționale Dacia IR 347 / IR 346 Viena – Budapesta – Curtici – Arad – Brașov – București Nord și retur vor circula numai de la/ până la Budapesta și retur.

De asemenea, și trenurile IR 686 /IR 1842 și IR 687 / IR 1841 Viena – Budapesta – Valea lui Mihai – Baia Mare / Oradea și retur (grupe de vagoane de la /la trenul Dacia) sunt limitate la stația Budapesta și retur.

Călătorii, posesori de legitimații de călătorie internațională la trenurile a căror circulație este suspendată, pot solicita fie restituirea tarifului legitimației, fie prelungirea valabilității biletului și achiziționarea unor noi rezervări de locuri", a anunţat CFR Călători.

Trenul Dacia IR 347 nu a mai plecat duminică din Viena pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

"Dat fiind acest fapt, trenul Dacia 347 se formează și pleacă din Budapesta în relația Budapesta – Curtici cu 2 vagoane ale CFR Călători care se aflau în Budapesta. În Stația Arad, CFR Călători va suplimenta în cursul nopții de 15/16 septembrie 2024 compunerea trenului Dacia 347 care va sosi de la Budapesta pentru preluarea întregului trafic cu încă 2 vagoane și care va circula pe teritoriul național, conform graficului orar de circulație din mersul trenurilor pe ruta Curtici-Arad- Brașov-București Nord", a comunicat CFR duminică.

×
Subiecte în articol: bilete tren CFR Calatori tren viena
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close