Antena 3 CNN Actualitate Cum arată trenul cu care Joe Biden a călătorit în Ucraina

Cum arată trenul cu care Joe Biden a călătorit în Ucraina

Din cauza pericolului la care Joe Biden s-ar fi putut expune dacă ar fi călătorit cu avionul în Ucraina, acesta a circulat cu un tren de lux ucrainean.

tren ucraina
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    22 Feb 2023   •   11:42

Joe Biden a făcut luni o vizită surpriză la Kiev, transmițând un mesaj de sprijin pentru Ucraina, în ciuda riscurilor la adresa siguranței sale. Călătoria lui a inclus o deplasare de 10 ore pe timp de noapte cu un tren operat de Ukrzalizniția, compania feroviară de stat a Ucrainei. Liderul Statelor Unite a plecat cu trenul din Polonia pentru a ajunge în Ucraina.

În pozele făcute în interiorul trenului cu care a circulat Biden, președintele american poate fi văzut împreună cu Jake Sullivan, consilierul său de securitate națională. În imagini se vede că vagonul este îmbrăcat cu lambriuri de lemn și că este amenajat special pentru președintele american.

Citeşte şi: Preşedintele Joe Biden a ajuns cu trenul în Polonia

Călătoriile liderilor mondiali care vin să viziteze Kievul trebuie realizate cu trenul pentru că Ucraina nu deține controlul total asupra spațiului său aerian, fapt ce presupune un pericol prea mare pentru avioanele prezidențiale. Totodată, drumurile rutiere sunt și ele nesigure, potrivit insider.ro.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Ucraina
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close