Antena 3 CNN Actualitate Trei ucraineni, care au fugit din calea războiului, au fost salvați din munți, în Maramureș: ”Le-au oferit hrană și ceai cald”

Trei ucraineni, care au fugit din calea războiului, au fost salvați din munți, în Maramureș: ”Le-au oferit hrană și ceai cald”

Trei ucraineni care au fugit din calea războiului au fost salvați din munți, în Maramureș. Salvamont Maramureș a intervenit pentru a-i ajuta pe cei trei cetățeni, care erau extenuați, au rămas fără provizii și nu mai puteau să se deplaseze.

Trei ucraineni, care au fugit din calea războiului, au fost salvați din munți, în Maramureș: ”Le-au oferit hrană și ceai cald”
Trei ucraineni care au fugit din calea războiului au fost salvați din munți, în Maramureș: ”Le-au oferit hrană și ceai cald”
de Georgiana Adam    |    30 Mai 2024   •   09:21

În cursul nopții de miercuri spre joi, salvamontiștii din Maramureș au intervenit pentru salvarea a trei cetățeni ucraineni din Munții Maramureșului.

Cei trei tineri care erau extenuați, fără provizii și, din cauza oboselii, nu își mai puteau continua deplasarea.

Potrivit Salvamont Maramureș, este vorba de trei cetățeni ucraineni, cu vârste de 21, 24 și 29 ani, extenuați, unul dintre ei având probleme medicale. Ucrainenii nu mai aveau provizii și oboseala acumulată îi împiedica să se mai deplaseze.

Cei trei au fost localizați de STS Maramureș, iar echipa Salvamont a făcut joncțiunea cu politisții de frontieră și împreună au urcat pe munte pentru salvarea și extragerea ucrainienilor.

După ce au ajuns la aceștia, le-au acordat primul ajutor, le-au oferit mâncare și ceai cald.

”Acțiune de căutare - salvare în derulare a SPJ Salvamont Maramureș în M-ții Maramureșului pentru recuperarea și extragerea a 3 cetățeni ucrainieni cu vârste de 21, 24 și 29 ani, extenuați, unul dintre ei având probleme medicale. Ucrainenii nu mai au provizii, apă și oboseala acumulată îi împiedică să se mai deplaseze. 

Au fost localizați grație colegilor de la STS Maramureș, iar echipa Salvamont Maramureș va face joncțiunea cu polițiștii de la Poliția de Frontieră Valea Vișeului din cadrul ITPF Sighetu Marmației și vor urca pe munte pentru salvarea și extragerea ucrainienilor.

Vom reveni cu amănunte.

Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră au ajuns la cei trei ucrainieni și după ce le-au acordat primul ajutor și, ulterior, le-au oferit hrană și ceai cald îi pregătesc în vederea coborârii de pe munte.

Cei trei cetățeni ucrainieni au fost coborâți în siguranță de pe munte. Au refuzat transportul la unitatea medicală fiind preluați de autoritățile competente”, a transmis Salvamont Maramureș, pe pagina de Facebook.

Actiune de cautare - salvare in derulare a SPJ Salvamont Maramures in M-tii Maramuresului pentru recuperarea si...

Publicată de Salvamont Maramures pe Miercuri, 29 mai 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România nu poate trece la moneda euro. Anunțul Comisiei Europene
x close