Antena 3 CNN Actualitate Unde mâncăm tradiţional: Traseul gastronomiei românești pe platforma "România Atractivă"

Unde mâncăm tradiţional: Traseul gastronomiei românești pe platforma "România Atractivă"

Românii care vor să își descopere și mai mult țara au acum posibilitatea de a urma un traseu al gastronomiei românești, unde pot să se bucure de gusturile autentice din țara noastră. Lista județelor din cadrul traseului a fost realizată de Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

mancare romaneasca
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    16 Mai 2024   •   18:45

Platforma "România Atractivă", ce reprezintă un efort semnificativ de promovare a turismului cultural în țară, a fost lansată de Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Această inițiativă, susținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, propune 12 rute tematice ce traversează 35 de județe, oferind vizitatorilor posibilitatea de a explora 275 de obiective culturale din întreaga țară.

Platforma "România Atractivă" se dorește a fi un instrument util atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini, oferindu-le posibilitatea de a descoperi noi destinații de călătorie și de a se conecta cu bogata moștenire culturală a țării.

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care a dezvoltat acest program, obiectivele culturale incluse în rutele tematice vor fi semnalizate până în 2026, inclusiv prin infrastructură rutieră specifică, pentru a facilita accesul turiștilor.

Principalele atracții ale acestor rute includ castele, cetăți, conace, sate cu arhitectură tradițională, biserici fortificate sau de lemn, mănăstiri incluse în patrimoniul UNESCO, precum și peisajul cultural din Delta Dunării și gastronomia locală. Inițiatorii proiectului subliniază că aceste rute tematice oferă o experiență bogată și diversă a patrimoniului cultural și natural al României.

Traseul gastronomiei tradiționale românești trece prin județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea, potrivit mfe.gov.ro.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close