Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii ies în stradă miercuri: Peste 10.000 de maşini vor bloca şoseaua Kiseleff

Transportatorii ies în stradă miercuri: Peste 10.000 de maşini vor bloca şoseaua Kiseleff

Transportatorii ies în stradă miercuri: Peste 10.000 de maşini vor bloca şoseaua Kiseleff
15 Mar 2010   •   15:06


Transportatorii au decis să iasă în stradă miercuri. Liderii lor anunţă că peste 10.000 de autovehicule - taximetre, microbuze şi autocare - vor fi scoase pe Şoseaua Kiseleff. Dacă va fi aşa, Bucurestiul va fi paralizat aproape toată ziua. Frauda fiscală este nemulţumirea reclamată de transportatori. Mai sunt şanse ca protestul să nu aibă loc, dacă transportatorii vor ajunge la o înţelegere cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Transportatorii au anunţat că peste 10.000 de maşini vor participa la mitingul din Capitală. Din faţa Guvernului, pe şoseaua Kiseleff, până la Piaţa Presei, traficul va fi paralizat.

Transportatorii vor să fie eliminată frauda fiscală din domeniu, prin aprobarea unei hotărâri de guvern care prevede ca şi maşinilor de până în 3,5 tone să le fie ridicate talonul şi plăcuţele de înmatriculare în caz de nereguli.

Aceştia spun că au reclamat de mai multe ori problemele din sistem însă nu i-a chemat nimeni la discuţii.

Potrivit liderilor transportatorilor, la nivel naţional, peste 20.000 de maşini de transport persoane, 3.000 de şcoli de şoferi şi 50.000 de maşini de taxi fac fraudă fiscală. Aceştia spun că prejudiciul adus se ridică la peste 300 de milioane de euro anual.

Mitingul şoferilor va începe miercuri la ora 10:00, când maşinile se vor alinia pe şoseaua Kiseleff. Şoferii vor parca maşinile şi se vor duce în faţa Guvernului unde vor protesta până la ora 15:00. Acelaşi program îl vor avea şi joi, atunci când şi angajaţii de la Metrorex intră în grevă timp de 12 ore.

Antena 3


×
Subiecte în articol: transportatori protest Capitală
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close