Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii din Bucureşti şi Arad au protestat împotriva rovinietei (VIDEO)

Transportatorii din Bucureşti şi Arad au protestat împotriva rovinietei (VIDEO)

Transportatorii din Bucureşti şi Arad au protestat împotriva rovinietei <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Apr 2008   •   10:06

Încă un marş în Capitală. Aproximativ 200 de transportatori rutieri au luat parte, duminică dimineaţă, la un protest în Piaţa Consituţiei din Bucureşti. Acţiunea se înscrie într-o serie de proteste care vor continua şi luni, în toată ţara. Transportatorii au solicitat renunţarea la plata rovinietei, eliminarea restricţiilor de circulaţie a camioanelor şi asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi.

Protestul camionagiilor, în Piaţa Constituţiei

Transportatorii s-au declarat nemulţumiţi că reprezentanţii Ministerului Transportului amână semnarea protocolului pentru eliminarea roviniete. Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a fost de acord, în urma întâlnirii cu transportatorii din 1 aprilie, cu eliminarea rovinietei şi încasarea taxei din preţul carburantului. Ministerul Transporturilor şi transportatorii rutieri urmau să semneze un acord săptămâna trecută, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, motiv pentru care camionagii au ieşit în stradă.

De cealaltă parte, reprezentanţii Ministerului Transporturilor susţin că problema camionagiilor nu intră în totalitate în atribuţiile instituţiei. ?Problema rovignetei nu ţine de minister. Am facilitat o întrevedere cu Ministerul Finanţelor, dar nu putem spune că rovinieta va fi scoasă?, spun cei de la Ministerul Transporturilor.

Transportatorii speră ca prin acest protest să grăbească discuţiile dintre cele două ministere, pentru ca astfel măcar o parte dintre revendicările lor să îşi găsescă rezolvarea. Aceştia cer totodată şi anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 şi Euro 5 şi simplificarea procedurilor de înmatriculare.

Dacă în Capitală protestul transportatorilor nu a afectat traficul rutier, nu acelaşi lucru s-a întâmplat la Arad. Peste 250 de camioane care au participat la marşul de protest pe şoseaua de centură a municipiului Arad au perturbat circulaţia rutieră. Coloana de camioane s-a întins pe o distanţă de aproximativ patru kilometri.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close