Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii ameninţă că blochează autostrada Soarelui (VIDEO)

Transportatorii ameninţă că blochează autostrada Soarelui (VIDEO)

Transportatorii ameninţă că blochează autostrada Soarelui <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Iul 2007   •   18:35

În a doua zi de la aplicarea restricţiilor de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, conducătorii de tir au ameninţat că blochează autostrada. Depăşite de situaţie, autorităţile au cerut ajutorul poliţiei de autostradă. Joi autoritatea rutieră împreună cu reprezentanţii companiei de drumuri au controlat pe teren dacă sunt respectate restricţiile de transport luate din cauza caniculei.

Însă autorităţile statului s-au oprit în prima parcare de pe Autostrada Soarelui, acolo unde conducătorii de tir susţin că oricum s-ar fi oprit ca să respecte decizia guvernului. Vicepreşedintele Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor Naţionale din România Florin Dascălu a anunţat că de joi se va aplica restricţie totală, conform comunicatului primit de la Guvern.

Transportatorii au blocat doar parcarea în care se aflau în încercarea de a determina autorităţile să le explice de ce sunt amendaţi. Poliţia a afirmat că a fost tolerantă cu transportatorii, cărora le-a fost permis accesul pe autostradă până la ora 11.00.

Conflictul a fost stins de şeful poliţiei autostrăzii, şoferii de tir urmând să-şi continue traseul după ora 20.00.

Transportatorilor rutieri au de gând să acţioneze în instanţă compania de drumuri. Potrivit patronatului transportatorilor, care citează legislaţia în domeniu, suspendarea circulaţiei pe drumurile naţionale nu se face decât în situaţia în care Guvernul declară stare de calamitate sau caz de forţă majoră. ?Astfel, în lipsa unui act administrativ emis de Guvernul României care să declare starea de calamitate sau de forţă majoră, măsura luată de Compania Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este ilegală?, se arată într-un comunicat al patronatului.

CNADNR a interzis, de miercuri, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone pe toate drumurile naţionale şi autostrăzi în 21 de judeţe, în intervalul 11-20, pentru a preveni deteriorarea asfaltului ca urmare a caniculei.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close