Jacob Grandstaff, jurnalist Capital Research și autorul seriei “Fantomele lui Soros în România”, a vorbit în emisiunea „Descoperiți” de la Antena 3 despre investigația sa cu privire la implicarea lui George Soros în România.
Capital Research Center este un think tank fondat în anul 1984, al cărui președinte, Scott Walter, a fost asistent special al lui George W. Bush.
Din Consiliul acestui think tank fac parte oameni prestigioși, precum Michael Franc (Hoover Institution), Edwin Meese al III-lea (Fundația Heritage) și deviza lor de pe site este „Nu ne este teamă de establishment-ul de la Washington - nici de cel Republican, nici de cel Democrat. Și de nimeni altcineva. Credem în piețe libere, guvern constituțional și libertate individuală. Dar faptele sunt fapte și jurnaliștii și cercetătorii merg acolo unde îi duc faptele. Nu avem contracte și nu acceptăm bani guvernamentali, niciun cent. Depindem de contribuțiile volutare pentru a ne finanța activitatea. Suntem „Capital Research Center".
"În noiembrie anul trecut, această organizație mi-a atras atenția la o lege care se dezbătea în Parlamentul României", a spus jurnalistul.
Jurnalistul a explicat în ce fel a descoperit că au încercat oamenii lui Soros să se implice în campania prezidențială din 2014.
„Domnul Soros nu prea se implică în țări precum România sau Ucraina. El vrea să influențeze toată Europa. El a băgat 5,7 milioane de dolari în campania din 2014 pentru alegerile europarlamentare. Fundația la care a dat bani în România.. el a spus că toți acești bani vrea să fie utilizați pentru alegerile parlamentare și prezidențiale. Au fost două organizații care au primit bani de la Soros”, a spus jurnalistul Jacob Grandstaff.
Jurnalistul a explicat și cum a venit Soros in România chiar in zilele Revoluției ca sa pună baza rețelei sale de ONG-uri iar primul lucru pe care l-a făcut a fost sa participe la reuniunea GDS, primul ONG înființat in România după căderea lui Ceaușescu și sa ofere acestuia 1 milion de dolari. John Grandstaff spune ca influența lui Soros in statul român a început sa crească odată cu venirea la Cotroceni, in 2004, și numirea Monicăi Macovei ca ministru al Justiției iar cheia, peste tot in țările in care acționează, a fost lupta anticoruptie. Jurnalistul mai spune ca o instituție precum DNA nu ar fi niciodată acceptata sa fie înființata in Statele Unite și ca nu exista in nicio țara democratica un parchet similar cu aceeași putere. O instituție oarecum asemanatoare exista in Australia dar acolo trebuie sa dea socoteala Senatului.