Antena 3 CNN Actualitate Când se deschide circulaţia în totalitate pe Transalpina

Când se deschide circulaţia în totalitate pe Transalpina

Circulaţia pe tot tronsonul celui mai înalt drum din ţară, Transalpina, s-ar putea redeschide la 1 iunie.

Transalpina
Sursa foto: Agerpres/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere
de Silvia Preda    |    23 Mai 2022   •   17:43

Lucrările pentru deszăpezirea DN 67C - Transalpina și DN 7C - Transfăgărășan avansează într-un ritm susținut. Fiind drumuri situate la altitudine, deschiderea traficului va avea loc imediat ce vor fi îndeplinite toate condițiile tehnice, dar și atunci când condițiile meteorologice vor fi prielnice, astfel încât circulația rutieră să se poată desfășura în condiții de siguranță.

Circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşan se redeschide de obicei la sfârşitul lunii iunie, dar lucrările de deszăpezire au început în acest an mult mai devreme.

"Cu toate că normativul care reglementează circulaţie pe cele două două drumuri turistice, Transalpina şi Transfăgărăşan, menţionează că circulaţia se va redeschide cu sfârşitul lunii iunie, noi facem eforturi susţinute pentru a încerca redeschiderea circulaţiei cu data de 1 iunie. O să putem face în acest fel o bucurie copiilor de ziua lor. Încă mai este zăpadă, dar se lucrează la foc continuu cu autofreze şi încărcătoare frontale", a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, scrie adevarul.ro.

Când se redeschide Transalpina în 2022

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au început, de câteva zile, montarea indicatoarelor rutiere pe tronsonul de pe Transalpina închis circulaţiei, cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca. Acestea sunt demontate la începutul sezonului rece, pentru a nu fi doborâte de viscol.  

O comisie formată din reprezentanţi de Drumurile Naţionale şi Poliţia Rutieră va stabili dacă se poate relua circulaţia pe sectorul de drum.

"Comisia formată din reprezentanţi de la Drumurile Naţionale şi de la Poliţia Rutieră va stabili dacă sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă pentru a se circula pe cea mai înaltă zonă de pe Transalpina", a menţionat Cristi Tudor. 
 

×
Subiecte în articol: transalpina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close