Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, prezent manifestările din Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale

Traian Băsescu, prezent manifestările din Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale

Traian Băsescu, prezent manifestările din Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale
29 Noi 2008   •   14:09

Preşedintele Traian Băsescu a participat sâmbătă la ceremonialul de depunere de coroane de flori de la statuia lui Avram Iancu din Alba Iulia. Ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României au debutat în Alba Iulia cu cu un ceremonial desfăşurat la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. Sute de persoane, printre care reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, IPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, primarul Mircea Hava, prefectul Dan Coriolan Simedru, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi numeroşi parlamentari au participat la eveniment.
În discursul rostit, preşedintele a amintit că la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, capitala Unirii, a fost pusă ?piatra de temelie? a evoluţiei românilor. Atunci, ?voinţa românilor a fost tradusă în principii şi valori? care se respectă şi astăzi.
Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au început oficial la Alba Iulia pe data de 23 noiembrie. În program sunt incluse acţiuni culturale, expoziţii, întreceri sportive şi spectacole în aer liber.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mihai Viteazul Avram Iancu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close