Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu petrece sărbătorile în Bucovina

Traian Băsescu petrece sărbătorile în Bucovina

Traian Băsescu petrece sărbătorile în Bucovina
18 Apr 2009   •   12:06

Sâmbătă seară, ortodocşii merg la biserici şi iau Lumină Sfântă de Paşte. În toate bisericile se va oficia slujba de Înviere. Sfânta Lumină este adusă de la Ierusalim, de către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, cu un avion militar. De la Suceava, va fi apoi împărţită în principalele regiuni ale ţării. Până atunci, pregătirea mesei este în toi. Cozonacii şi friptura de miel sunt bucatele tradiţionale de Paşte. Preşedintele Traian Băsescu şi soţia au asistat la slujba de la Mănăstirea Voroneţ.

Traian Băsescu a sosit la manastirea Voroneţ la volanul Loganului său. A salutat cu turiştii care se aflau acolo, a făcut zeci de fotografii şi le-a urat tuturor Sărbători Fericite. Şeful statului s-a declarat mulţumit de felul în care a fost restaurată Mănăstirea Voroneţ. Laudele s-au îndreptat şi către ministrul Turismului, Elena Udrea, care a reuşit să atragă un număr mare de turişti străini de Paşti, în Bucovina.



Programul preşedintelui în Bucovina continuă cu vizite la alte mânăstiri din zonă. Seara, Traian Băsescu împreună cu soţia sa va asista la Slujba de Înviere de la Mănăstirea Humorului, iar apoi ar putea fi invitat la masă, într-o gospodărie ţărănească din zonă. Duminică va merge pe litoral, unde va asista la concertul lui Goran Bregovic şi va face prima ieşire pe mare din acest an.

Premierul Emil Boc petrece sărbătorile de Paşti acasă, la Cluj, alături de familie. Şeful Guvernului nu a uitat însă de cei mai puţin norocoşi. Peste o sută de bătrâni, internaţi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din oraş, au primit din partea lui Emil Boc cozonaci, fructe şi ouă roşii. Şeful Guvernului a înmânat personal darurile şi le-a urat bătrânilor Sărbători Fericite.

Darurile pe care şi le doreşte premierul de la Iepuraş sunt legate de treburile ţării: ?să vină la Bucureşti cu o scrisoare şi cu o tranşă de bani de peste ocean sau de la Bruxelles, pentru România, şi cu lucruri bune în vremuri dificile pentru români?

Emil Boc va asista la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană, oficiată de episcopul vicar Irineu Bistriţeanul, iar Duminca Paştelui o va petrece cu părinţii, în satul Răchiţele.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close