Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Performanţa SRI, exemplu de urmat pentru celelalte instituţii ale statului

Traian Băsescu: Performanţa SRI, exemplu de urmat pentru celelalte instituţii ale statului

Traian Băsescu: Performanţa SRI, exemplu de urmat pentru celelalte instituţii ale statului
26 Mar 2014   •   13:14

România are un serviciu de informaţii performant, care şi-a atins toate obiectivele, a declarat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la prezentarea bilanţului pe anul 2013 a Serviciului Român de Informaţii (SRI).

"Ca şef al statului şi al CSAT, pot spune că România are un serviciu de informaţii performant, care şi-a atins practic toate obiectivele, fie că vorbim de implicarea sa în lupta anticoruptie, în combatarea criminalităţii organizate, lupta antiteroristă, acoperirea eficientă a activitatii de contraspionaj", a declarat Traian Băsescu, în conferinţa de presă de la sediul SRI.

Preşedintele a afirmat că statul român are instituţii cu dimensiuni egale cu SRI-ul, instutuţii "care ar fi putut avea un drum şi o evoluţie similară SRI-ului", prin depolitizarea lor.

"E un serviciu care nu a mai "beneficiat" de intervenţia partidelor. Hai să îl numim la un judeţ pe Icsulescu că e băiat bun. Şeful SRI nu a mai fost la mese cu preşedintele CJ, cu procurorul şef, cu preşedintii locali ai partidelor. (...) A intervenit o conduită specifică unui serviciu care se respectă şi care inspira respect. (...) Îl văd acum ca pe un club cu oameni serioşi, cu principii şi cu dorinţa de a-şi servi ţara", a mai declarat Traian Băsescu.

Băsescu a subliniat că doar prin depolitizarea ANAF-ului instituţia va deveni eficientă. "Am spus-o în timpul tuturor Guvernelor, dar niciun partid nu a reuşit să reziste tentaţiei politizării în ANAF", a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: SRI
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close