Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu îşi virează salariul într-un fond de solidaritate (VIDEO)

Traian Băsescu îşi virează salariul într-un fond de solidaritate (VIDEO)

Traian Băsescu îşi virează salariul într-un fond de solidaritate (VIDEO)
09 Mai 2010   •   16:57

Preşedintele României, Traian Băsescu, a catalogat discuţiile pe care le-a avut cu liderii sindicali, duminică, ca fiind foarte bune în sensul în care a avut loc o analiză raţională a situaţiei în care se află România. Băsescu a făcut apel la solidaritate pentru România, declarând totodată că îşi va dona salariul în acest scop.

Şeful statului a spus că nu liderii sindicali trebuie să explice membrilor de sindicate situaţia actuală, ci Guvernul. Deşi a declarat că înţelege poziţia liderilor sindicali, Traian Băsescu a solicitat un termen de şase luni, până la sfârşitul anului, în care să se dea o şansă României.

În opinia preşedintelui, aplicarea acestor ?măsuri dure, grele pentru populaţie? este necesară. Şeful statului a făcut un apel la solidaritate, mai ales pentru a preveni ca o situaţie cum este cea din Grecia să aibă loc şi în România. Astfel, preşedintele Băsescu a declarat că, până la sfârşitul anului, îşi va vira salariul într-un fond de solidaritare.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară, după negocierile cu delegaţia FMI, că autorităţile române au ales soluţia reducerii fondului de salarii cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: solidaritate salariu lideri presedinte
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close