Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS

Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS

h77.jpg
de S.T.    |    23 Iul 2014   •   18:29

Preşedintele Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS, "din punct de vedere al oportunităţii".

"Vreau să afirm din nou că o reducerea a CAS este o măsură bună, pe care o susţin, fără rezerve legate de utilitatea unei astfel de măsuri. În acelaşi timp însă nu pot să nu am rezerve legate de sustenabilitatea măsurii", a declarat preşedintele.

"Nu am intervenit pe textul legii, ci doar am pus sub semnul întrebării oportunitatea ca motivaţie a lipsei de sustenabilitate a măsurii", a adăugat Traian Băsescu.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

-Deşi am solicitat un document din care să rezulte modul cum reducerea CAS-ului poate fi susţinută, până la acest moment nu am primit niciun document de la Guvern.

-Motivaţia în baza căreia am retrimis legea la Parlament - sursele de finanţare.

-Un alt element care m-a făcut să întorc legea către Parlament, dincolo de obligaţiile internaţionale certe pe care le avem, e legat de modul în care s-au realizat investiţiile pe anul acesta.

-Faţă de alocaţia bugetară, pe primele 6 luni de la investiţii s-au tăiat 22-25%. Iar efectul s-a văzut în creşterea şomajului.

-Oricine se uită pe Eurostat vede creşterea şomajului în luna mai de la 7,1% la 7,3%. A fost un alt motiv pentru care am trimis legea înapoi. O creştere a şomajului înseamna diminuarea veniturilor în fondul de pensii.

-Pentru mine, nu e o dispută cu Guvernul. Şi eu aş fi vrut ca înainte de alegeri să promulg o lege care să reducă fiscalitatea.

-Primul risc al promulgarii era depăşirea deficitului structural şi al bugetului general consolidat. Ar fi putut avea ca efect întreruperea acordului cu FMI, CE şi BM.



×
Subiecte în articol: reducerea cas parlament CAS
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close