Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a participat la Tânjaua de la Hoteni, cel mai vechi obicei agrar moroşan (VIDEO)

Traian Băsescu a participat la Tânjaua de la Hoteni, cel mai vechi obicei agrar moroşan (VIDEO)

Traian Băsescu a participat la Tânjaua de la Hoteni, cel mai vechi obicei agrar moroşan (VIDEO)
17 Mai 2009   •   16:30

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat duminică în Maramureş. Şeful statului a participat la Tânjaua de la Hoteni, cel mai vechi obicei agrar moroşan, în care este sărbătorit cel mai harnic gospodar din localitate. Şeful statului şi-a pus un clop pe cap şi s-a îmbrăcat cu un pieptar maramureşean. Traian Băsescu a fost însoţit de soţia sa , Maria Băsescu.

Îmbrăcat în haine maramureşene, preşedintele Traian Băsescu şi-a încheiat discursul ţinut la Tânjaua de la Hoteni prin celebra sa urare ?Să trăiţi bine.? Şeful statului le-a spus maramureşenilor prezenţi la sărbătoare că tradiţiile lor ajută la definirea României.

Manifestãrile la care a participat şi preşedintele Băsescu au în prim plan sãrbãtorirea celui care a ieşit primul la arat, în anul respectiv. Obiceiul este unul dintre cele mai vechi din Maramureş şi atrage mulţi turişti in fiecare an. Aproape 10.000 de oameni au participat în acest an la Tânja de la Hoteni.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close