Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a invitat partidele la consultări, marţi la ora 12.00. PNL nu va participa la întâlnire

Traian Băsescu a invitat partidele la consultări, marţi la ora 12.00. PNL nu va participa la întâlnire

Traian Băsescu a invitat partidele la consultări, marţi la ora 12.00. PNL nu va participa la întâlnire
Foto: Intact Images
29 Oct 2010   •   15:15

Preşedintele României, aflat la Bruxelles, le-a adresat partidelor o invitaţie la consultări. Discuţiile se vor ţine pe baza a trei teme: perspectiva relaţiilor cu FMI, perspectiva intrării României în spaţiul Schengen şi concluziile Consiliului European de toamnă. Întâlnirea ar trebui să aibă loc marţi, la ora 12.00, a precizat liderul României.

Deputatul PNL, Mihai Voicu, a declarat că partidul din care face parte nu va participa la această întâlnire. „Nu participăm la astfel de consultări. Vom merge doar in cazul extrem prevăzut în Constituţie”, a spus Voicu.

Este posibil ca nici social-democraţii să nu participe la discuţiile de marţi. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a  declarat că partidul nu a luat încă o decizie în acest sens, dar că există şanse mari ca PSD să nu participe la întâlnire.

 

Traian Băsescu, aflat la Bruxelles, a enumerat şi o serie măsuri pe care UE le va adopta în viitorul apropiat. Preşedintele a anunţat crearea unui mecanism permanent de gestionare a crizelor, care este necesar pe termen mediu şi lung. Dreptul la vot al statelor care nu vor respecta acest mecanism ar putea fi suspendat pe o perioadă limitată, a explicat liderul României.

„S-a spus stop ţărilor cu comportament iresponsabil faţă de nevoia de stabilitate a celorlalte state”, a mai precizat Traian Băsescu. Aceste măsuri prind extraordinar de bine în România, a adăugat preşedintele.

Aceste noi exigenţe create nu vor mai permite abuzuri, iar sancţiunile vor fi drastice pentru statele care încalcă regula jocului, a mai precizat Traian Băsescu.




 

 

 


×
Subiecte în articol: UE invitatie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close