Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a fost distins cu Crucea Patriarhală

Traian Băsescu a fost distins cu Crucea Patriarhală

Traian Băsescu a fost distins cu Crucea Patriarhală
27 Oct 2007   •   11:59

Preşedintele Traian Băsescu a primit, sâmbătă, după Sfânta Liturghie, din partea Patriarhului Daniel, distincţia Crucea Patriarhală. Credincioşii nu au avut acces în Sfânta Catedrală, dar au putut urmări slujba pe trei ecrane mari, amplasate în curtea Patriarhiei.

?Această nouă ediţie a Crucii Patriarhale, care a apărut zile acestea, dorim să fie acordată, în primul rând, domnului preşedinte al României, cu speranţa şi certitudinea că ne va ajuta să începem demararea lucrărilor Catedralei Mântuirii Neamului?, şi-a motivat Patriarhul Daniel hotărârea de a acorda lui Traian Băsescu distincţia cea mai mare pe care Patriarhia o acordă credincioşilor mireni.

În cuvântul său adresat credincioşilor, PF Daniel a evocat viaţa Sfântului Dimitrie, născut în secolul al XIII-lea la sud de Dunăre. Moaştele sale au fost aduse la catedrala metropolitană din Bucureşti în iulie 1774. El a explicat că pelerinii vin să se închine la moaştele sfinţilor pentru că în ele ?se simte prezenţa lui Dumnezeu?. ?Noi nu cinstim natura umană, ci natura lui Dumnezeu. Nu cinstim doar osemintele, ci prezenţa harului în oseminte. (?) Harul a fost mai întâi în suflet şi s-a răspândit în trup?, a spus PF Daniel.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close