Antena 3 CNN Actualitate Tragedie la săniuş. Sania s-a rupt sub un copil, iar tija metalică i-a străpuns şoldul (VIDEO)

Tragedie la săniuş. Sania s-a rupt sub un copil, iar tija metalică i-a străpuns şoldul (VIDEO)

Tragedie la săniuş. Sania s-a rupt sub un copil, iar tija metalică i-a străpuns şoldul (VIDEO)
20 Dec 2009   •   20:12

O banală distracţie de iarnă s-a transformat într-un coşmar pentru un băiat de 11 ani, din Baia Mare. Copilul se dădea pe derdeluş, când sania s-a rupt şi o bucată de metal i-a rămas înfiptă în şold. O oră s-au chinuit medicii să-i scoată fierul din corp. Cu toţii spun acum că băieţelul a avut noroc.

Totul s-a întâmplat pe un derdeluş, aproape de casă. Băiatul s-a dat cu sania, a trecut peste un dâmb şi n-a simţit când cadrul metalic s-a rupt sub el. N-a mai putut să coboare. A rămas captiv, pe sanie. Ceilalţi copii, martori la scenele de coşmar, au fugit, îngroziţi. În scurt timp, echipajele de intervenţie au venit pe pârtie. Un părinte sunase la 112.

Medicii au extras din corpul copilului un fragment dintr-o sanie care s-a mai rupt o dată, probabil de mult, după câtă rugină are pe ea. Atunci, cineva a sudat-o, iar, acum, lipitura a cedat. Medicii spun, însă, că, în ciuda rănii urâte, băiatul va putea merge din nou.

Acum se află în afara oricărui pericol, dar va mai fi operat de două ori, zilele viitoare. Rana trebuie igienizată şi pe interior, pentru că sania era plină de rugină. Chirurgii spun că putea fi mult mai rău. Băiatul de 11 ani a avut noroc pentru că bucata de fier nu i-a străpuns cel mai important nerv al piciorului, nervul sciatic. În caz contrar, ar fi rămas paralizat. Aşa, rămâne doar cu o amintire dureroasă, cu o cicatrice şi multe zile de spitalizare.

Observator

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close