Materialele inflamabile, artificiile şi mai ales neglijenţa criminală au făcut zeci sau chiar sute de victime printre tinerii nevinovaţi veniţi să se distreze în cluburi.
Incendiul de la clubul The Station, din februarie 2003, a rămas în istoria neagră a Statelor Unite prin numărul uriaş de victime. O sută de oameni au murit şi 230 au fost răniţi după ce o trupă de rock şi-a început concertul cu un foc de artificii care a aprins izolaţia fonică a clubului. Focul s-a extins rapid iar fumul dens şi panica au îngreunat evacuarea publicului. Managerul trupei şi patronii clubului au fost condamnaţi la ani grei de închisoare.
În decembrie 2004, doar câteva luni după inaugurare, clubul Cromanion din Buenos Aires a fost distrus de un incendiu soldat cu 194 de morţi. Flăcările au pornit tot de la artificiile din finalul unui concert de rock la care asistau aproape trei mii de spectatori. Majoritatea uşilor de evacuare erau încuiate, pentru ca oamenii să nu intre fără să plătească. Proprietarul clubului, ca şi managerul şi membrii formaţiei au primit pedepse între 11 şi 23 de ani de detenţie.
Materialele pirotehnice folosite în timpul unui spectacol de dans au declanşat un incendiu care a ucis 43 de oameni într-un club din oraşul chinez Shenzhen, în septembrie 2008. Focul a provocat un scurtcircuit care a lăsat localul în întuneric, sporind panica spectatorilor. Clubul situat la etajul trei al unei clădiri funcţiona ilegal şi nu respecta nicio normă de siguranţă. Patronii şi alte 11 persoane au fost arestate după dezastru.
Cel mai grav incendiu produs în Rusia drupă destrămarea Uniunii Sovietice s-a soldat cu 156 de morţi şi peste 150 au fost răniţi într-un club din oraşul Perm, în decembrie 2009. Focul a pornit de la o fântână cu artificii, în timpul spectacolului de aniversare a localului. Scânteile au aprins tavanul din plastic iar flăcările s-au extins pe toţi pereţii, placaţi cu lemn. Patronul şi câţiva salariaţi ai clubului au fost condamnaţi la închisoare sau muncă silnică.
242 de morţi şi peste 600 de răniţi este tragicul bilanţ al incendiului produs în ianuarie 2013 într-un club de noapte din oraşul brazilian Santa Maria. Studenţii colegiului local participau la o ultimă petrecere înaintea reluării cursurilor. Focul a pornit de la un artificiu care a aprins izolaţia tavanului. Lipsa ieşirilor de urgenţă a sporit considerabil numărul victimelor. Patru persoane au fost puse sub acuzare pentru omor din culpă şi îşi aşteaptă procesul.