Antena 3 CNN Actualitate Tragedia din Colectiv a deschis cutia Pandorei: "Nici măcar Teatrul Naţional nu respectă normele de siguranţă"

Tragedia din Colectiv a deschis cutia Pandorei: "Nici măcar Teatrul Naţional nu respectă normele de siguranţă"

tragedia-din-colectiv-minut-cu-minut-ce-au-surprins-camerele-de-supraveghere-339874.JPG
10 Noi 2015   •   12:39

Dumitru Dragomir atrage atenţia că multe instituţii publice, teatre sau săli de spectacole nu respectă reglementările privind prevenirea incendiilor, în timp ce doar trei stadioane din Liga 1 au autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: Dinamo, CFR Cluj şi cel din Drobeta Turnu Severin.

Drept la replică al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti

La o radiografie superficială s-a descoperit că foarte multe stadioane, teatre, săli de spectacole sau chiar spitale şi şcoli nu au autorizaţie de la ISU, scrie prosport.ro.

Asta a dus şi la închiderea stadioanelor National Arena şi Cluj Arena, deşi acestea sunt moderne.

Dumitru Dragomir vine însă cu o altă soluţie. Fostul preşedinte LPF susţine că problema nu se rezolvă prin autorizaţii, ci prin legi care să-i pedepsească drastic pe cei care nu respectă normele de siguranţă. Dragomir a dezvăluit că nici măcar Teatrul Naţional din Bucureşti nu respectă aceste norme, deşi a fost renovat recent.

”Ne trebuie legi şi legile ar trebui aplicate. Pentru ce să am nevoie de o hârtie? Să mă duc să-l corup pe ăla să-mi dea hârtie? Ne trebuie lege: faci asta, faci asta, faci asta. Nu le faci? Amendă. O dată, de două ori, a treia oară să te închidă. Trebuie un hidrant exterior şi unul interior [...] Sunt cazuri în care legea până acum nu a prevăzut să ai aprobare scrisă", a spus Dumitru Dragomir.
Continuarea pe prosport.ro.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close