Bilanţul accidentului de la Petrila este unul tragic: 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 14 au fost grav rănite. În continuare, trupurile altor opt mineri care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident aşteaptă să fie scoase din subteran.
Medicii de la Spitalul de Arşi din Capitală fac eforturi disperate pentru a-i ţine în viaţă pe cei cinci mineri internaţi la secţia de Reanimare. Doi dintre pacienţi au fost internaţi în stare foarte gravă, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Unul dintre ei a fost la un pas de moarte, noaptea trecută, însă medicii au reuşit, în cele din urmă, să îl stabilizeze.
Consiliul medical de la Spitalul de Arşi s-a întrunit, luni dimineaţă, şi a decis că deocamdată nu va apela la Banca Europeană de Piele sau la donatori pentru a primi ţesut pentru transplant.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni dimineaţă, că a rugat partea medicală să informeze cât mai des familiile pacienţilor despre starea acestora. Ministrul a precizat că analizele medicale ale oraticilor vor fi trimise, în regim de confidenţialitate, familiilor acestora.
Între timp, la mina Petrila a început ancheta. Sute de persoane urmează să fie audiate, în cazul celor două explozii. În adâncuri au rămas îngropate sub dărâmături trupurile a opt mineri, pe care salvatorii încearcă astăzi să le scoată la suprafaţă.
O tragedie asemănătoare cu cea de la Petrila a avut loc şi la Mina Anina din judeţul Caraş Severin, pe 14 ianuarie 2006. Atunci şi-au pierdut viaţa şapte mineri, iar alţi trei au fost grav răniţi.
Dacă aveţi mai multe informaţii despre incidentul de la mina Petrila, sau despre incidente asemănătoare, petrecute în minele din Valea Jiului, puteţi trimite informaţiile şi imaginile la adresa
www.videonews.ro. Antena 3 şi Antena3.ro vă vor transforma informaţiile într-un material de presă.
Antena 3