Antena 3 CNN Actualitate Traficul de persoane din România este favorizat de nivelul scăzut al educaţiei

Traficul de persoane din România este favorizat de nivelul scăzut al educaţiei

Traficul de persoane din România este favorizat de nivelul scăzut al educaţiei
15 Feb 2008   •   09:14

Sărăcia şi nivelul scăzut de educaţie al copiilor şi tinerilor favorizează traficul de persoane din România. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de organizaţia World Vision România. Studiul, a analizat grupurile vulnerabile din zonele de risc din trei judeţe: Constanţa, Ialomiţa şi Iaşi. S-a identificat astfel o legătura foarte puternică între victime şi educaţia insuficientă, îndeosebi din cauza abandonului şcolar. Alături de Bulgaria, Lituania şi Albania, România continuă să fie o ţară de origine pentru traficul de persoane mai ales în ceea ce-i priveşte pe copii.

Cu toate că este în scădere, fenomenul rămâne îngrijorător. Potrivit raportului Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, citat de România Liberă, în primele şase luni ale anului 2007 au fost depistate 936 de cazuri, faţă de 1.281 în aceeaşi perioadă a anului precedent. Cei mai căutaţi sunt minorii cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Majoritatea covârşitoare sunt fete, provenind din zona Moldovei, din familii dezorganizate şi sărace si cu un nivel foarte scăzut nivel de educaţie. Având în vedere datele îngrijorătoare, World Vision România lansează un proiect pentru prevenirea traficului de copii şi tineri în judeţul Iaşi, o zonă cu incidenţă crescută.

ROMÂNIA CONTINUĂ SĂ FIE ŢARĂ DE ORIGINE PENTRU TRAFICUL DE PERSOANE

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close