Antena 3 CNN Actualitate Tradiţionali sau din import, cozonacii sunt la fel de căutaţi în prag de sărbători

Tradiţionali sau din import, cozonacii sunt la fel de căutaţi în prag de sărbători

<1 minut de citit Publicat la 09:49 08 Dec 2011 Modificat la 09:49 08 Dec 2011
Tradiţionali sau din import, cozonacii sunt la fel de căutaţi în prag de sărbători
Foto: papabun.com
Cozonaci din plin pe rafturile magazinelor! Tradiţionali, dar şi din import.

Producătorii frământă de zor pentru a face faţă cererilor din perioada următoare. Şi ei, dar şi comercianţii, spun că cererea este cu un sfert mai mare faţă de Crăciunul trecut.

Mai este mult până la Crăciun, dar cererea mare de anul acesta îi zoreşte pe cofetari şi pe patronii fabricilor.

Unt, zahăr brun sau pudră, drojdie, ciocolată, stafide, ouă, rom, nucă şi făină. Aceasta este reţeta cozonacului tradiţional, care rămâne în topul preferinţelor românilor. Indiferent că se produce în cofetării sau în fabrici.

Concurentul din import adaugă la reţetă cremă de şampanie, vanilie, fistic, capuccino, sau portocale.

Nu numai conţinutul cozonacului din import e diversificat, anul acesta, ci şi ambalajul.

Costă însă şi de 30 de ori mai mult decât cei româneşti. Pe care îi găsim anul acesta la aceleaşi preţuri, de la zece lei la 45.
 


×
x close