Antena 3 CNN Actualitate Toxiinfecţia de la Năvodari - declanşată de mâncarea din tabără

Toxiinfecţia de la Năvodari - declanşată de mâncarea din tabără

Toxiinfecţia de la Năvodari - declanşată de mâncarea din tabără
11 Iul 2007   •   11:03

La Năvodari, mai mulţi dintre copii infestaţi cu salmonella suferă şi de o altă infecţie, provenită tot de la condiţiile precare. Autoritatea de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa continuă să facă analize amănunţite pentru întreg personalul care deserveşte tabăra, ca să afle exact de unde au provenit infecţiile. Oficial, autoritatea de sănătate publică a stabilit până acum doar că toxiinfecţia a fost declanşată de mâncarea din tabără. Medicii de la Spitalul de boli infecţioase consideră închis focarul şi spun că micuţii pacienţi se simt mai bine.

Din cei 35 de copii internaţi, 14 urmau să fie externaţi astăzi, dar până la urmă numai 3 au ieşit din spital. Alţi 27 de copii sunt suspectaţi de infecţia cu salmonella şi Esecheria coli. Deocamdată, ancheta este în desfăşurare. Deşi primele concluzii arată că focarul infecţiei se află în bucătăria taberie, tabăra nu a fost închisă, iar copiii odată externaţi, revin aici unde primesc mâncare rece.

Părinţii copiilor sunt revoltaţi că micuţii primesc şi alimente considerate contraindicate. Copiii care au fost externaţi din spital, dar se află încă în tabără, au fost mutaţi într-un alt pavilion. La Năvodari sunt cazaţi acum aproape 800 de copii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close