Antena 3 CNN Actualitate Tornade şi ploi torenţiale în 7 state americane

Tornade şi ploi torenţiale în 7 state americane

Tornade şi ploi torenţiale în 7 state americane
16 Apr 2007   •   08:59

Vremea face ravagii pe coasta de est a Statelor Unite. Precipitaţiile abundente, vântul puternic şi tornadele s-au abătut asupra a peste 7 state americane, lăsând în urmă victime şi importante pagube materiale. Autorităţile au avertizat că s-ar putea confrunta cu cele mai grave inundaţii din ultimii 14 ani. Mii de zboruri au fost anulate, iar zeci de echipe de intervenţie au fost mobilizate în statele New York şi Vermont, din cauza ploilor torenţiale însoţite de vânt puternic. Chiar şi evenimentele sportive au fost anulate. În Carolina de Sud, o persoană a fost ucisă în trecerea unei tornade, care a distrus zeci de rulote.

În statele Kansas şi Texas s-au înregistrat 5 morţi şi zeci de răniţi. Copacii au fost smulşi din rădăcini, iar cablurile electrice doborâte la pământ, lăsând în întuneric regiuni întregi din statele Kentucky şi West Virginia. În zonele de coastă din New England, autorităţile au emis alerte de inundaţii şi au avertizat populaţia să se pună la adăpost, în condiţiile în care sute de locuinţe au fost deja inundate.

Meteorologii au avertizat că regiuni din statele New York, Pennsylvania, Vermont, Massachusetts şi New Hampshire se vor confrunta în continuare cu precipitaţii abundente, însă sub formă de zăpadă, al căror nivel ar putea atinge 30 de centimetri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close