Astfel, 75% dintre români se declară stresaţi şi suprasolicitaţi la locul de muncă, în timp ce 8 din 10 acuză boli şi manifestări cauzate de aceste stări.
Studiul, realizat de Secom, pe un eşantion de 3.381 de respondenţi din mediul urban, relevă că aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecţiunilor cauzate de stres şi suprasolicitare, majoritatea acuzând oboseală excesivă şi îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%).
Dintre aceştia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator şi angajat în domeniul IT sau programator, rezultate care confirmă topul de opinie.
Potrivit studiului menţionat, 6 din 10 angajaţi consideră că stresul şi suprasolicitarea sunt consecinţe ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv în weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor de mare amploare la care lucrează şi ale interacţiunii cu persoane dificile.
De asemenea, doar 2 din 10 români consideră că timpul disponibil pentru activităţile de la serviciu este suficient. Femeile resimt aproape la fel ca bărbaţii stresul şi suprasolicitarea la locul de muncă. Din totalul persoanelor afectate, 54,5% sunt femei.