Antena 3 CNN Actualitate Toamna şi-a intrat oficial în drepturi: Temperaturi sub media normală şi zăpadă la munte

Toamna şi-a intrat oficial în drepturi: Temperaturi sub media normală şi zăpadă la munte

Toamna şi-a intrat oficial în drepturi: Temperaturi sub media normală şi zăpadă la munte
01 Sep 2010   •   13:19

Toamna şi-a intrat în drepturi astăzi şi oficial. Cu temperaturi scăzute, ploi torenţiale, vânt puternic şi inundaţii. Iar gradele din termometre nu vor să mai crească. La munte, primii fulgi au căzut încă de marţi seară.

O ploaie torenţială care a durat câteva minute a transformat străzile din Huşi în râuri, cât ai clipi. În unele locuri apa avea şi jumătate de metru. Canalizările nu au mai făcut faţă, iar pompierii s-au chinuit să scoată apa cu motopompele.

Locuitorii din Buşteni au învăţat lecţia inundaţiilor. S-au apucat să cureţe albiile râurilor de teamă că apa, aflată la o palmă de gospodării, ar putea ajunge în case.

În Masivul Retezat a nins, după ce temperaturile au scăzut cu mult fata de valorile normale pentru această perioadă. Potrivit şefului Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean , stratul de zăpadă măsoară între 7 şi 10 centimetri, la o altitudine de 2.000 de metri.

Termometrele arătau doar patru grade la Harghita în această dimineaţă. Schimbările bruşte de temperatură i-au luat prin surprindere şi pe reşiţeni.

Temperaturile înregistrate în această perioadă sunt cu 7 grade Celsius mai mici decât cele normale pentru începutul lunii septembrie.

Pentru informaţii complete despre avertizări şi starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: toamnă zapada temperaturi frig
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close