Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlăţean dă explicaţii în Parlament despre cum a gestionat criza din Algeria. Ce crede ambasadorul Algeriei în România

Titus Corlăţean dă explicaţii în Parlament despre cum a gestionat criza din Algeria. Ce crede ambasadorul Algeriei în România

O.P.
1 minut de citit Publicat la 05:37 22 Ian 2013 Modificat la 05:37 22 Ian 2013
Titus Corlăţean dă explicaţii în Parlament despre cum a gestionat criza din Algeria. Ce crede ambasadorul Algeriei în România
Ministrul de externe, Titus Corlăţen, va da explicaţii în Parlament în această dimineată, despre modul în care a gestionat criza din Algeria. Oficial, nu i se aduce nicio acuzaţie, dar va trebui să dea raportul despre cum şi-au pierdut viaţa cei doi români care lucrau acolo. Ambasadorul Algeriei la Bucureşti insistă că nu a fost nicio eroare de comunicare cu autorităţile române.

A recunoscut însă că nici oficialii algerieni nu au ştiut mult timp care este situaţia ostaticilor. Diplomaţii de la Bucureşti care s-au ocupat de situaţia din Algeria au primt cu întârziere informaţii despre românii prinşi în atacul terorist, afirmă ministrul Titus Corlăţean.

Acesta este motivul pentru care Ministerul afacerilor externe a anunţat sâmbătă că în conflictul de la In Amenas a fost ucis doar un român şi operaţiunea s-a încheiat.

Duminică a fost nevoie de o rectificare şi s-a anunţat decesul celui de-al doilea român. Premierul Victor Ponta nu are nimic de reproşat celulei de criză de la MAE. I-a cerut însă ministrului Titus Corlăţean să vină în faţa parlamentului cu un raport în privinţa crizei ostaticilor din Algeria. Ambasadorul Algeriei la Bucureşti insită că nu a fost niciun viciu de comunicare cu Bucureştiul, în cazul celui de-al doilea român ucis.

Preşedintele Traian Băsescu spune că autorităţile române ar trebui să-şi asume ce s-a întâmplat cu cei doi români, pentru că aceştia au plecat în Algeria cu gândul că statul îi va apăra.

Oficialii români şi cei europeni apreciază că actul terorist din Algeria a reprezentat o reacţie dură la intervenţia Franţei în Mali. O posibilă participare a României la misiunea internaţională din zonă va fi hotărâtă de CSAT, în 5 februarie.




×
x close