Provocarea vine de pe Tik Tok și presupune că un copil rotește o monedă și un altul trebuie să o prindă cu două degete. Dacă nu o prinde, acesta va primi o lovitură cu moneda în pumn. Cu cât lovește de la distanță mai mică, cu atât este mai dureros, pielea crapă și sângerează.
Adolescenții profită de plecarea profesorilor din clasă pentru a putea juca, în ciuda faptului că sunt plini de răni pe mâini. Din păcate, fenomenul s-a extins chiar și la copiii din clasele primare, și nu doar între băieți ci chiar și în rândul fetelor.
Jocul este foarte răspândit în școli, în special din cauza faptului că banca reprezintă un ”teren” ideal pentru acest joc.
”Provocările realizate în ultimul timp, din punctul meu de vedere, au un singur scop. Acela de a umili si a îngenunchea copilul mai slab. Iar ulterior gașca poate face glume noi pe seama lui. Urmările idee de dominație și umilință de către făptaș îl transformă pe acesta într-un mic dictator ce facilitează în grupul din care face parte ideea de propagare a răului”, a declarat psihologul Radu Leca la Antena 3.
Într-un comentariu postat într-un grup de părinți de pe Facebook, un medic atrage atenția: "Hepatita B, Hepatita C şi SIDA sunt câteva dintre bolile grave cu transmitere prin sânge!, scrie monitoruldegalați.ro.
Riscul nu se rezumă doar la julituri, vânătăi sau zgârieturi".