Vestea bună nu este însă pentru toți românii. Ținând cont de faptul că legea nu obligă firmele să ofere angajaților valoarea maximă a tichetului de masă, nu toată lumea va primi bonuri de masă mărite la 30 de lei.
Așadar, decizia ca tichetele de masă să valoreze 30 de lei aparține exclusiv angajatorului. Acesta va hotărî dacă are fonduri suficiente pentru a mări sau nu acest beneficiu. În ciuda faptului că poate părea un efort nesemnificativ pentru angajator, dacă se calculează la numărul de angajați, valoarea nu este deloc de neglijat, scrie DCNews.
Acesta este motivul pentru care nu mulți angajați vor mări valoarea tichetelor de masă, pentru că situația nu este deloc roz pentru firmele din România.
Care este noua valoare a tichetelor de masă
Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 1 iulie, decretul privind promulgarea Legii ce prevede majorarea valorii tichetelor de masă.
Este vorba despre actul normativ ce prevede majorarea valorii tichetelor de masă pe care angajatorii le pot oferi salariaților, de la 20 de lei la 30 de lei. Măsura se aplică de la 1 iulie.
Proiectul prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputaților Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale.
Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost "pentru a compensa, măcar parțial, creşterea preţurilor".
De asemenea, legea are ca obiect de reglementare instituirea posibilității ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.
Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de "pentru”, unul "împotrivă” și șase abțineri.