Antena 3 CNN Actualitate Terorişti străini arestaţi la Bucureşti

Terorişti străini arestaţi la Bucureşti

Terorişti străini arestaţi la Bucureşti
08 Iun 2007   •   14:12

Doi cetăţeni străini cercetaţi în Statele Unite pentru implicare în activităţi teroriste au fost arestaţi în Bucureşti şi urmează să fie extrădaţi. Este vorba de un chilian şi un palestinian, pe numele cărora există mandate de arestare internaţionale emise la New York. Cei doi cetăţeni străini suspecţi de terorism au fost reţinuţi de lucrători ai Poliţiei de Frontieră - unul într-un hotel din centrul Capitalei, celălalt în apropierea aeroportului Henri Coandă. Palestinianul Tarek Mousa şi chilianul Luis Felipe Moreno sunt daţi în urmărire internaţională de către un tribunal american pentru trafic de arme, destinate să ajungă la o organizaţie teroristă columbiană.

Cei doi se află în arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile. Potrivit unui comunicat al Ambasadei Statelor Unite, străinii mai sunt acuzaţi de spălare de bani, finanţare a unor organizaţii teroriste şi asociere în vederea comiterii unor acte de terorism împotriva unor cetăţeni americani.

Unul dintre avocaţii celor doi acuzaţi a catalogat ca fiind false acuzaţiile care li se aduc şi susţine că cei doi se află în România pentru afaceri. Avocaţii au depus un recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi dosar de urmărire internaţională, un furnizor de arme de origine siriană a fost reţinut în Spania şi urmează a fi extrădat în Statele Unite.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close