Antena 3 CNN Actualitate Teoctist a fost operat pe cale clasică, împotriva voinţei sale

Teoctist a fost operat pe cale clasică, împotriva voinţei sale

Teoctist a fost operat pe cale clasică, împotriva voinţei sale
14 Aug 2007   •   10:32

Controversa iscată de moartea Patriarhului României, Prea Fericitul Teoctist, este departe de a se stinge. Patriarhul nu a fost operat prin rezecţie endoscopică ci pe cale clasică, împotriva voinţei sale, susţin jurnaliştii de la "Ziua". Rugămintea Patriarhului, enunţată de apropiaţii săi şi chiar de doctorul Sinescu, a fost ca operaţia să fie realizată cu laserul. Însă călugării care au spălat şi pregătit trupul Patriarhului pentru înmormântare, susţin jurnaliştii, au mărturisit ca acesta purta semnul unei operaţii pe abdomen.

Cuviosul Nectarie, unul dintre cei care au îndeplinit la spital ritualul de dinainte de înmormântare le-a declarat jurnaliştilor de la "Ziua" că tăietura de pe abdomenul Patriarhului era de 10-15 cm, dispusă pe verticală. Informaţia le-a fost confirmată jurnaliştilor şi de Prea Sfinţitul Varsanufie Prahoveanul, un alt apropiat al Patriarhului, care a pregătit trupul Patriarhul.

Declaraţiile celor doi călugări o contrazic pe cea a doctorului Ionel Sinescu care afirma că rezecţia endoscopică a decurs în condiţii standard. Patriarhul Teoctist a fost de acord cu intervenţia chirurgicală, dar numai pe cale endoscopică şi fără anestezie generală, susţin cei de la "Ziua".

Totuşi doctorul anestezist Dan Tulbure, i-a administrat pacientului de 92 de ani anestezia generală. Acesta lucru l-a confirmat şi doctorul Sinescu, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul în urmă cu câteva zile. "Doctorul Tulbure s-a chinuit să-i facă rahianestezia, dar, văzând că nu poate să i-o facă, a trecut pe anestezie generală, mărturisea doctorul Sinescu.

Dezvăluirile celor 2 călugări care au spălat şi pregătit trupul Patriarhului pentru înmormântare potrivit cărora acesta purta semnul unei operaţii pe abdomen pot cădea ca o bombă în mijlocul investigaţiilor deschise săptămâna trecută de Parchetul General, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor Bucureşti.

Acest din urmă for s-a şi antepronunţat în favoarea medicului Ioanel Sinescu. În schimb, Colegiul Medicilor din România a anunţat că va ţine cont de soluţia dată de Parchetul Instanţei Supreme la sesizarea privind investigarea împrejurărilor în care a murit patriarhul Teoctist.

MOARTEA PATRIARHULUI TEOCTIST, O CONTROVERSĂ

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close