Antena 3 CNN Actualitate Tentativă de jaf armat la o bancă din Iași. De ce angajații nu au apăsat butonul de panică și nu au sunat la 112. Explicația companiei

Tentativă de jaf armat la o bancă din Iași. De ce angajații nu au apăsat butonul de panică și nu au sunat la 112. Explicația companiei

jaf armat banca iasi
Jaf armat la o bancă din Iași. Sursă foto: Captură video
de Ioana Coman    |    27 Sep 2024   •   09:36

Poliţiştii din Iaşi sunt în alertă după o tentativă de jaf armat de la o bancă din oraş. Autorul a ameninţat angajaţii instituţiei cu un pistol, însă pentru că nu existau bani cash în sediul respectiv, a fugit fără să fure nimic. Tâlharul nu a fost prins nici până la acest moment. Reprezentanții băncii explică de ce angajații nu au sunat direct la 112.

După ce bărbatul a intrat cu arma în bancă cu gândul să fure toși banii, angajații nu au apăsat butonul de panica și nu au sunat la 112.  În schimb, au anunțat doar sediul central de la București, care au anunțat Poliția după aproape o oră.

Reprezentanții băncii explică de ce.
 
„În urma incidentului de la agenția noastră bancară din Iași, niciunul dintre colegii noștri nu a avut de suferit fizic. Viața și siguranța oamenilor noștri sunt cele mai importante pentru noi, mai ales în astfel de momente.

În prezent, cooperăm îndeaproape cu autoritățile competente și oferim tot sprijinul necesar pentru soluționarea cât mai rapidă a acestui caz. 

Conform HG 301/2012, butonul de panică se poate acționa numai după ce autorul părăsește locul faptei. La scurt timp după ce agresorul a părăsit sucursala, colegii noștri au înștiințat dispeceratul central al băncii, care a alertat, mai departe, Poliția. Colegii noștri, victimele incidentului, au fost sub stres extrem emoțional și fizic, o reacție normală în astfel de situații.

Ancheta organelor de cercetare este în derulare și am pus la dispoziție toate imaginile și informațiile necesare”, au transmis reprezentanții băncii.

Bărbatul a intrat în bancă în jurul orei 17:20, potrivit IPJ Iași. Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentul când bărbatul a îndreptat arma spre un angajat și a cerut toți banii.

Când au deschis bancomatul, acesta era gol, așa că bărbatul a fugit de acolo fără niciun ban.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

×
Subiecte în articol: jaf armat tentativa de jaf banca Iași
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close