Antena 3 CNN Actualitate Tentativă de fraudă în numele mai multor companii de transport în comun. Modul în care acționează hackerii

Tentativă de fraudă în numele mai multor companii de transport în comun. Modul în care acționează hackerii

BeFunky-collage - 2024-08-21T134047.416
Tentativă de fraudă în numele mai multor companii de transport în comun / sursă foto: Facebook-CT Bus
de Cătălina Buzoianu    |    21 Aug 2024   •   13:41

Hackerii au clonat pagina Societății de Transport din Constanța și au promovat vânzarea unor așa-zise abonamente pentru șase luni, cerându-le suma de 12 lei tuturor celor care accesau link-ul respectiv. Autoritățile, care s-au confruntat cu atacuri asemănătoare și în Iași, Brașov, Cluj sau chiar în Capitală, le atrag atenția cetățenilor că pot rămâne fără bani în conturi, dacă accesează astfel de link-uri.

Avertismentul public a fost lansat, miercuri dimineața, de compania de transport public a Municipiului Constanța CT BUS. 

Reprezentanții acesteia au denunțat un cont fals de Facebook, care încearcă să obțină ilegal bani, folosind numele și logo-ul societății și promovând un anunț fals privind vânzarea de carduri de călătorie de tip abonament pentru suma modică de doar 12 lei. 

Autoritățile au făcut un apel prin care atrag atenția cetățenilor să nu acceseze astfel de link-uri și să nu cumpere acele „abonamente”, pentru că riscă să rămână fără bani în cont.

Pagina respectivă se numește „cardul de transport public Constanța” și folosește fără niciun drept sigla companiei locale. 

„Un cont fals de Facebook, care nu reprezintă societatea CT BUS, promovează vânzarea de carduri de călătorie tip abonament de 6 luni pentru suma de 12 lei. Pentru a părea cât mai credibil anunțul, pe pagina respectivă există și comentarii false.

Vă anunțăm pe această cale este vorba de o tentativă de fraudă în numele CT BUS și vă recomandăm să nu accesați link-ul postat în anunț”, au transmis, miercuri, pe Facebook reprezentanții CT BUS.


 
Aceștia atrag atenția asupra faptului că singurele surse oficiale de informare ale CT BUS sunt site-ul: www.ctbus.ro, aplicația CT BUS și pagina de Facebook CT BUS.

Polițiștii fac verificări și au declanșat o anchetă în acest caz. Tentative similare au mai avut loc și la Iași, Brașov, Cluj-Napoca sau chiar în Capitală.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close